Η Capital Product Partners παρέλαβε το M/T ‘Amadeus’

capital_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners L.P., ανακοίνωσε την 1η Ιουλίου την επιτυχή εξαγορά του Μ/Τ “Amadeus”.

Σύμφωνα με την κύρια συμφωνία εξαγοράς του πλοίου που τέθηκε σε ισχύ στις 24 του Ιούλη του 2014, η εταιρεία παρέλαβε στις 30 Ιουνίου 2015 το M/T “Amadeus” (χωρητικότητας 50.000 dwt, ένα δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών κι άλλων παραγώγων πετρελαίου που κατασκευάστηκε το 2015, από τη Samsung Heavy Industries (Nigbo) Co. Ltd.), το τρίτο από τα πέντε πλοία που έχουμε συμφωνήσει να αγοράσουμε από την μητρική της, Capital Maritime & Trading Corp.

Για την απόκτηση και των πέντε πλοίων πληρώθηκε ως προκαταβολή στην Capital Maritime τον Σεπτέμβριο του 2014, το ποσό των 30,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα 33,5 εκατ. δολάρια για την αγορά του Μ/Τ “Amadeus” χρηματοδοτήθηκαν μέσα από δάνειο στο πλαίσιο εξασφαλισμένης πιστωτικής διευκόλυνσης της εταιρείας με την ING Bank NV, καθώς και από ταμειακά διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από πρόσφατα ολοκληρωμένη διάθεση μετοχών.

Το MT “Amadeus” είναι ναυλωμένο στην Capital Maritime για ελάχιστο διάστημα 24 μηνών (+/- 30 ημέρες) με μικτό ημερήσιο ναύλο 17.000 δολαρίων συν 50/50 μερίδιο κέρδους στις πραγματικές αποδοχές κάθε έξι μήνες.

Σε συνέχεια της συμφωνίας, η εταιρεία αναμένει να αποκτήσει από την Capital Maritime δύο νεότευκτα φιλικά προς το περιβάλλον (eco-flex) containerships χωρητικότητας 9.288 teu, που βρίσκονται υπό κατασκευή στο Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A, με αναμενόμενες παραδόσεις τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2015.

Τα δύο containerships έχουν προγραμματιστεί να ναυλωθούν για πέντε χρόνια στη CMA CGM SA. Η απόκτηση των υπόλοιπων πλοίων αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα πρόσφατης διάθεσης μετοχών, την πιστωτική διευκόλυνση της ING και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας. Επιπλέον, η εταιρεία έχει το δικαίωμα προτίμησης για έξι νεότευκτα φιλικά προς το περιβάλλον και μεσαίου μεγέθους δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου που έχουν κατασκευαστεί από την Samsung Heavy Industries (Nigbo) Co Ltd.

Μετά την παράδοση του Μ/Τ Amadeus οι ναυλώσεις της εταιρείας για το 2015 και το 2016 φθάνουν το 95% και 74%, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα