Η εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ MSC παρέλαβε το πρώτο της αεροπλάνο μεταφοράς φορτίων!

Η εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ MSC παρέλαβε το πρώτο της αεροπλάνο!

Το αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου B777-200 θα πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ Κίνας, ΗΠΑ, Μεξικού και Ευρώπης. Ο Jannie Davel, αντιπρόεδρος των αεροπορικών φορτίων στην MSC, δήλωσε:

«Οι πελάτες μας χρειάζονται την επιλογή των αεροπορικών λύσεων, γι’ αυτό ενσωματώνουμε αυτόν τον τρόπο μεταφοράς για να συμπληρώσουμε τις θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές εμπορευμάτων μας. Η παράδοση αυτού του πρώτου αεροσκάφους σηματοδοτεί την έναρξη της μακροπρόθεσμης επένδυσής μας στη μεταφορά φορτίου από αέρος».

Ο Davel, ο οποίος έχει μία τεράστια εμπειρία στα φορτία που μεταφέρονται από αέρος, έχοντας εργαστεί στον κλάδο για πολλά χρόνια, όντας πιο πρόσφατα επικεφαλής των εμπορικών εμπορευματικών δραστηριοτήτων της Delta, πριν ενταχθεί στην MSC το 2022 είπε:

«Η πτήση προσθέτει επιλογές, ταχύτητα, ευελιξία και αξιοπιστία στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και υπάρχουν ιδιαίτερα οφέλη για τη μετακίνηση ευπαθών προϊόντων, όπως φρούτα και λαχανικά, φαρμακευτικά και άλλα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης και αγαθά υψηλής αξίας».

Η Atlas Air υποστηρίζει την MSC όσο αναφορά το αεροσκάφος, του πληρώματος, της συντήρησης και της ασφάλισης (ACMI). Αυτό το αεροσκάφος είναι το πρώτο από τα τέσσερα B777-200F.

Άλλες κορυφαίες εταιρείες όπως η CMA CGM και η Maersk έχουν δημιουργήσει τμήματα μεταφοράς φορτίων με αεροσκάφη κατά την πρόσφατη περίοδο κερδών ρεκόρ του τομέα της ναυτιλίας και πιο συγκεκριμένα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Διαβάστε ακόμα