Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ένωσης Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας είναι γεγονός

Η Karin Orsel ορίστηκε ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ένωσης Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECSA).

Η Orsel ξεκίνησε τη διετή θητεία της την 1η Ιανουαρίου 2024. Διαδέχεται τον Φίλιππο Φίλη, ο οποίος κατείχε την θέση του προέδρου από τον Ιανουάριο του 2022. Παράλληλα, ο Mikki Koskinen είναι ο νέος αντιπρόεδρος της ECSA.

Η Orsel έγινε εφοπλίστρια σε ηλικία 23 ετών και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης πλοίων της MF Shipping Group από το 2001. Το 2017 διορίστηκε πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης Ολλανδών Εφοπλιστών.

Όσο για τον Koskinen, είναι διευθύνων σύμβουλος της ESL Shipping, μέρος του Aspo Group, από το 2013 και είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Aspo. Πριν από αυτό, ήταν διευθύνων σύμβουλος της Meriaura Oy. Ο Koskinen υπηρέτησε επίσης ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και ήταν πρόεδρος της Ένωσης Φινλανδών Εφοπλιστών από το 2021 έως το 2023.

«Ο στρατηγικός ρόλος της ευρωπαϊκής ναυτιλίας για την ασφάλεια της Ευρώπης έχει έρθει στο προσκήνιο. Η δέσμευσή μας είναι σαφής: να προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση στη ναυτιλία, να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του κλάδου εν μέσω ταχέως εξελισσόμενων γεωπολιτικών προκλήσεων και προκλήσεων ασφάλειας. Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω την Προεδρία της ECSA σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τα μέλη και τη Γραμματεία για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της ECSA ως φωνής της ευρωπαϊκής ναυτιλίας», δήλωσε η Orsel.

«Η ευρωπαϊκή ναυτιλία λειτουργεί παγκοσμίως. Είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ να διασφαλίσουμε ότι η ευρωπαϊκή ναυτιλία παραμένει ανταγωνιστική σε ένα διεθνές περιβάλλον, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τους κλιματικούς στόχους της και συνεχίζει να προσφέρει αγαθά, ενέργεια και κινητικότητα για τους πολίτες της ΕΕ. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος και η συνεργασία με τους φορείς χάραξης πολιτικής και τα ενδιαφερόμενα μέρη της ΕΕ», πρόσθεσε ο Koskinen.

Διαβάστε ακόμα