Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που ανέλαβε την διοίκηση του Ιστορικού USS Constitution

Για πρώτη φορά στα 224 χρόνια ιστορίας του, το USS Constitution θα έχει μια γυναίκα Διοικητή. Την Παρασκευή η Billie J. Farrell θα αντικαταστήσει τον John Benda, και θα γίνει ο 77ος διοικητής USS Constitution και η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσει ως διοικητής στο ιστορικό πλοίο.

Η Farrell υπηρέτησε στο παρελθόν ως αξιωματικός στο καταδρομικό κατευθυνόμενου πυραύλου κατηγορίας Ticonderoga USS Vicksburg (CG 69), κατάγεται από το Paducah του Κεντάκι και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας.

«Είναι τιμή μου που έχω το προνόμιο να διοικήσω αυτό το εμβληματικό πολεμικό πλοίο που χρονολογείται από τις ρίζες τόσο του έθνους μας όσο και του Πολεμικού μας Ναυτικού και που μου δόθηκε η καταπληκτική ευκαιρία να υπηρετήσω ως η πρώτη γυναίκα διοικητής του USS Constitution στα 224 χρόνια του. είπε η Farrell. «Ελπίζω να ενισχύσω την κληρονομιά του USS Constitution μέσω της διατήρησης, της προώθησης και της προστασίας λέγοντας την ιστορία του και συνδέοντάς το με την πλούσια κληρονομιά του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών και των πολεμικών πλοίων που υπηρετούν στον στόλο σήμερα».

Η πρώτη γυναίκα αξιωματικός που υπηρέτησε στο USS Constitution ήταν η Υπολοχαγός Cmdr. Η Claire V. Bloom, η οποία υπηρέτησε ως εκτελεστικός αξιωματικός το1997, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που το πλοίο έπλευσε με ιδία μέσα από το 1881. Η πρώτη γυναίκα μέλος του πληρώματος ήταν η Rosemarie Lanam, μια στρατολογημένη Ναύτης που εντάχθηκε στο πλήρωμα του USS Constitution στο 1986. Σήμερα οι γυναίκες αποτελούν περισσότερο από το ένα τρίτο του πληρώματος των 80 ατόμων.

Το USS Constitution κέρδισε το παρατσούκλι Old Ironsides κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1812, όταν είδαν βρετανικές οβίδες να αναπηδούν από το ξύλινο κύτος του πλοίου. Είναι το παλαιότερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο που συνεχίζει και επιπλέει και έπαιξε κρίσιμο ρόλο στους Βαρβαρικούς Πολέμους και τον Πόλεμο του 1812, υπερασπίζοντας ενεργά τις θαλάσσιες οδούς από το 1797 έως το 1855.

Και μιλώντας για τα πρώτα, το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN 72) κατηγορίας Nimitz αναχώρησε από τον κόλπο του Σαν Ντιέγκο για μια τακτικά προγραμματισμένη ανάπτυξη αυτή την εβδομάδα υπό τη διοίκηση της λοχαγού Amy Bauernschmidt, σηματοδοτώντας την πρώτη ανάπτυξη στην ιστορία του Ναυτικού στην οποία μια γυναίκα έχει κυβερνήσει ένα από τα πυρηνικά αεροπλανοφόρα του πολεμικού ναυτικού. Η Capt. Bauernschmidt προήχθη σε Διοικητή του USS Abraham Lincoln ακριβώς πριν από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2021.

Διαβάστε ακόμα