Η Star Bulk Carriers συμφερόντων του k. Π. Παππά συνεχίζει να επεκτείνει το στόλο της με την απόκτηση έως και επτά πλοίων

Η Star Bulk Carriers συνεχίζει να επεκτείνει το στόλο της με την απόκτηση έως και επτά πλοίων από την ER Capital Holdings.

Η συμφωνία δύο φάσεων που υπογράφηκε μεταξύ των δύο εταιρειών βλέπει την Star Bulk να δεσμεύεται σταθερά για την απόκτηση δύο capesizes και supramax και την επιλογή να αποκτήσει ακόμα τέσσερα capesizes από τον Γερμανό πλοιοκτήτη. Όλα τα πλοία χτίστηκαν το 2010.

Τα τρία πλοία της εταιρίας αποκτώνται μέσω μετρητών και μετοχών με την Star Bulk να πληρώνει μέσω 1,34 εκατομμυρίων μετοχών στην εταιρεία και 41 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά. Τα δύο πλοία που ανήκουν σε αυτό το τμήμα της συναλλαγής έχουν συμβάσεις ναύλωσης έως το 2020.

Το δεύτερο μέρος της συμφωνίας περιλαμβάνει επιλογές για 4 capesizes χτισμένα το 2010. Η συνολική αξία των επιλογών είναι 115,39 εκατομμύρια δολάρια και μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την 1η Απριλίου 2019.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε το αποτύπωμα μας στο τμήμα capesize, ειδικά σε μια περίοδο που η αγορά χύδην ξηρού φορτίου είναι πιο αυστηρή. Είναι επίσης μεγάλη χαρά να καλωσορίσουμε έναν πλοιοκτήτη κ. Erck Rickmers στη βάση των μετόχων μας και πιστεύουμε ότι αυτή η συναλλαγή επικυρώνει και πάλι την ικανότητα της Star Bulk να χρησιμοποιεί τις μετοχές μας ως νόμισμα σε συνεργατικές εξαγορές για τους μετόχους μας »δήλωσε ο Πέτρος Παππάς, ceo της Star Bulk.

Διαβάστε ακόμα