Η Star Bulk εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση για τρία νεότευκτα πλοία

Ο εφοπλιστής της Star Bulk Carriers Corp δήλωσε ότι η CSSC (Hong Kong) Shipping Company Limited θα παράσχει 104,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση των υπόλοιπων κεφαλαιουχικών δαπανών για τρία νεοαποκτηθέντα φορτηγά πλοία.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το υπόλοιπο ποσό των 103,8 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ θα καλυφθεί με δεκαετή κεφάλαιο.

Η Star Bulk μόλις ολοκλήρωσε την απόκτηση των τριών bulkers από την Oceanbulk Container Carriers LLC (OCC) στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης επενδυτικής πρωτοβουλίας για το στόλο, όπου θα προστεθούν 18 φορτηγά πλοία στο στόλο της εταιρείας.

Τα τρία πλοία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο 0Shanghai Waigaoqiao, με τις προβλεπόμενες ημερομηνίες παράδοσης να οριστούν για το τέλος του 2018 και το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Τα υπόλοιπα δεκαπέντε πλοία θα αποκτηθούν από τη νορβηγική εταιρεία Songa Bulk. Η Star Bulk θα εκδώσει συνολικά 13.725 εκατομμύρια κοινές μετοχές και θα πληρώσει 145 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για την απόκτηση όλων των πλοίων της Songa.

Διαβάστε ακόμα