Η ζωή ενός καπετάνιου πλοίου μεταφοράς LNG (Video)

Το ενδιαφέρον του καπετάνιου Robert Serewa για τα πλοία ξεκίνησε όταν ήταν πέντε χρονών. Προερχόμενος από μια ναυτική οικογένεια, με τον πατέρα του επίσης καπετάνιος, μέχρι την ηλικία των 14 χρονών, ήξερε ότι η ζωή ενός ναυτικού ήταν το μέλλον του. Και είχε δίκιο αφού εδώ και 11 χρόνια εργάζεται για την πετρελαϊκή εταιρεία Chevron.

Τώρα είναι στο πηδάλιο του Asia Excellence, ενός από τα έξι νέα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που θα υποστηρίξουν την επέκταση της παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Chevron στον τομέα της μεταφοράς LNG. Ο αμερικάνικος κολοσσός πλησιάζει στην ολοκλήρωση ενός εκ των μεγαλύτερων προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των πλοίων και του στόλου της με την εισαγωγή 13 νέων πλοίων μεταξύ 2013 και 2017, συμπεριλαμβανομένων των νέων πλοίων μεταφοράς LNG. Αυτά τα νέα και τεχνολογικά προηγμένα πλοία κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά LNG δια θαλάσσης. Η δουλειά του καπετάνιου Serewa είναι να μεταφέρει το υγροποιημένο φυσικό αέριο με ασφάλεια και αξιοπιστία, βοηθώντας την Chevron να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ανάγκη για ενέργεια.

Η ζωή ενός ναυτικού είναι πολύ διαφορετική από τη ζωή στην ξηρά. Οι ναυτικοί χωρίζουν το χρόνο τους στα διαστήματα που παιρνάνε με τις οικογένειες τους στο σπίτι και στα διαστήματα εργασίας τους επί του πλοίου. Το πλήρωμα ενός πλοίου με τον χρόνο που περνάει μαζί, μετατρέπεται συχνά σαν μια δεύτερη οικογένεια ο ένας για τον άλλο. όσο βρίσκονται στο πλοίο. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς από τη στιγμή που η καθημερινότητα τους είναι κοινή, από τα γεύματα μέχρι το πλυντήριο για τα ρούχα και το γυμναστήριο. Όπως συνηθίζει να λέει ο καπετάνιος Serewa, “η ζωή συνεχίζεται”.

Ο καπετάνιος Serewa είναι συνδεδεμένος προσωπικά με αυτό το πλοίο, όπως και πολλοί από τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου. Είναι σε αυτό το πλοίο από την ολοκλήρωσή της κατασκευής του στο ναυπηγείο μέχρι την παράδοση του πρώτο φορτίο της LNG. Πολλοί εκ του πληρώματος έχουν πλεύσει μαζί σε προηγούμενες αποστολές, και υπάρχει ένα ιδιαίτερο κλίμα συντροφικότητας που βασίζεται στις κοινές τους εμπειρίες.

Η διατήρηση του πλοίου και του πληρώματος του καπετάνιου Serewa σε ετοιμότητα είναι μια 24/7 δραστηριότητα, καθώς θεωρεί τον εαυτό του προπονητή και εμψυχωτή ταυτόχρονα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ένας καλός καπετάνιος αφήνει τους ανθρώπους του να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους από μόνοι τους.

Δείτε το σχετικό video της chevron:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=f1IIPHGufgM

Διαβάστε ακόμα