Η ζωή ενός καπετάνιου πλοίου μεταφοράς φυσικού αερίου (Video)

Το ενδιαφέρον του καπετάνιου Robert Serewa για τα πλοία ξεκίνησε όταν ήταν πέντε χρονών. Προερχόμενος από μια ναυτική οικογένεια, με τον πατέρα του επίσης καπετάνιος, μέχρι την ηλικία των 14 χρονών, ήξερε ότι η ζωή ενός ναυτικού ήταν το μέλλον του. Και είχε δίκιο αφού εδώ και 11 χρόνια εργάζεται για την πετρελαϊκή εταιρεία Chevron.

Πλοίαρχος του Asia Excellence, ενός πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που ανήκει στη Chevron. Η προτεραιότητα του καπετάνιου Serewa είναι η μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου με ασφάλεια και αξιοπιστία, βοηθώντας την Chevron να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ανάγκη για ενέργεια.

Η ζωή ενός ναυτικού είναι πολύ διαφορετική από τη ζωή στην ξηρά. Οι ναυτικοί χωρίζουν το χρόνο τους στα διαστήματα που περνάνε με τις οικογένειες τους στο σπίτι και στα διαστήματα εργασίας τους επί του πλοίου. Το πλήρωμα ενός πλοίου με τον χρόνο που περνάει μαζί, μετατρέπεται συχνά σαν μια δεύτερη οικογένεια ο ένας για τον άλλο, όσο βρίσκονται στο πλοίο. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, από τη στιγμή που η καθημερινότητα τους είναι κοινή, από τα γεύματα μέχρι το πλυντήριο για τα ρούχα και το γυμναστήριο.

Ο καπετάνιος Serewa είναι συνδεδεμένος προσωπικά με αυτό το πλοίο, όπως και πολλοί από τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου. Είναι σε αυτό το πλοίο από την ολοκλήρωσή της κατασκευής του στο ναυπηγείο μέχρι την παράδοση του πρώτου φορτίου. Πολλοί εκ του πληρώματος έχουν ταξιδέψει μαζί και προηγούμενες φορές, και υπάρχει ένα ιδιαίτερο κλίμα συντροφικότητας που βασίζεται στις κοινές τους εμπειρίες.

Η ετοιμότητα του πλοίου και του πληρώματος του είναι ένας από τους κυριότερους στόχους, καθώς ο καπετάνιος Serewa θεωρεί τον εαυτό του προπονητή και εμψυχωτή ταυτόχρονα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ένας καλός καπετάνιος αφήνει τους ανθρώπους του να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους από μόνοι τους.

Δείτε το σχετικό video της chevron:

Διαβάστε ακόμα