Πειραιάς
19°C

Ηράκλειο: Bλάβη στη μπουκαπόρτα του «Blue Star Chios» – Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου ότι, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) “BLUE STAR CHIOS” Ν.Π. 10883, παρουσιάστηκε αδυναμία ανοίγματος του κύριου καταπέλτη των οχημάτων. Το Ε/Γ-Ο/Γ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τα λιμάνια της Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσου και Σητείας, ενώ επί του πλοίου επέβαιναν προς αποβίβαση 301 επιβάτες, 38 Ε.Ι.Χ., 15 φορτηγά, 1 λεωφορείο και 7 δίκυκλα. Ο καταπέλτης άνοιξε λίγο αργότερα και οι επιβάτες όπως και τα οχήματα, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δημοσιεύθηκε στις

15/07/2024

από

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους “BLUE STAR CHIOS”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η συνέχιση των πλόων προς λιμένες Ανάφης, Θήρας και Πειραιά.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
19°C