Χρήσιμη η γνώμη των ναυτικών για τον σχεδιασμό της ηλεκτρονικής πλοήγησης

Seafarers_e_navigation
Η ναυτιλία δεν τα πήγαινε καλά στο να απευθύνεται στους χρήστες του ενεργητικού του -τους ναυτικούς- για το πώς μπορεί να βελτιώσει το ντιζάιν. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με τη σημερινή είδηση ότι το Ναυτικό Ινστιτούτο και η CIRM, η κύρια διεθνή ένωση για τις εταιρείες θαλάσσιων ηλεκτρονικών, έχουν ξεκινήσει μια κοινή πρωτοβουλία για τη βελτίωση της χρηστικότητας της πλοήγησης και της τεχνολογίας της επικοινωνίας στα πλοία.

Μιλώντας χθες στο Διεθνές Συνέδριο Σύγχρονης Ηλεκτρονικής Πλοήγησης (International e-Navigation Underway Conference), ο David Patraiko, διευθυντής έργου για το Ναυτικό Ινστιτούτο, και Richard Doherty, επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος για τη CIRM, ανακοίνωσαν την ανάπτυξη του Φόρουμ σχολίων χρηστών της CIRM.

Εφαρμογή του ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού αποτελεί βασικό στόχο της στρατηγικής ηλεκτρονικής πλοήγησης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

“Καθώς ένα σκεπτικό σχεδιασμού προχωράει, όλο αυτό έχει σημασία”, δήλωσε ο Patraiko. “Πολλοί ναυτικοί είναι πρόθυμοι να προσφέρουν feedback στη διαδικασία σχεδιασμού, αλλά προσπαθούν να προσδιορίσουν τον τρόπο”.

Για την ενθάρρυνση της εισόδου των ναυτικών, η CIRM δημιούργησε το CIRM User Feedback Forum, το οποίο συγκεντρώνει πρόθυμους ναυτικούς και τους ενδιαφερόμενους κατασκευαστές ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα σχέδια επικυρώνονται με τη χρήση ανθρωποκεντρικών σχεδιαστικών αρχών.

Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν για τους ναυτικούς και λειτουργεί με απόλυτη εμπιστευτικότητα για τους κατασκευαστές. Κέντρα κατάρτισης έχουν καλεστεί επίσης να εμπλακούν και να φτιάξουν σχέσεις με τους κατασκευαστές που μπορεί να ενδιαφέρονται για την εκτέλεση δοκιμών.

“Αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία για όλους τους ναυτικούς και τους εκπαιδευτές να βελτιώσουν το σχεδιασμό των συστημάτων που μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, απολαμβάνοντας τη διαδικασία της εργασίας με την ομάδα σχεδιασμού”, δήλωσε ο Patraiko. Το Ναυτικό Ινστιτούτο σχεδιάζει επίσης να δημοσιεύσει μελέτες περιπτώσεων από αυτές τις δοκιμές, που θα διαχύσουν τα οφέλη στο σύνολο της βιομηχανίας.

Το φόρουμ μπορεί να βρεθεί εδώ.

Διαβάστε ακόμα