Η Aegean Marine Petroleum ανανέωσε πιστώσεις ύψους 1,25 δις δολαρίων

aegean_credit

Η Ελληνική ναυτιλιακή εταιρία θαλάσσιων καυσίμων και logistics Aegean Marine Petroleum Network ανακοίνωσε την ανανέωση δύο διευκολύνσεων ανανεώσιμων πιστώσεων ύψους 1,25 δις δολαρίων.

Η εταιρία δήλωσε ότι η πλειοψηφία των σημερινών πιστωτών της ανανέωσαν την στήριξή τους προς την Aegean υπό βελτιωμένους όρους που εναρμονίζονται με τις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς.

Επιπλέον, η Aegean ανακοίνωσε την ανανέωση άλλης μίας πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους 250 εκ. δολ. με βελτιωμένους όρους, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν εν μέρει για την χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ.

“Αμφότερες πιστωτικές διευκολύνσεις αναμένεται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για την χρηματοδότηση των τρεχουσών κεφαλαιακών αναγκών της εταιρίας σε σχέση με την αγορά, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση καυσίμων κατά τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες στις ΗΠΑ και όλον τον κόσμο”, αναφέρει η Aegean.

Ο Νικόλας Ταβλάριος, πρόεδρος της Aegean, δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία “παρέχει στην Aegean άφθονη οικονομική ευελιξία για να συνεχίσουμε να φέρνουμε εις πέρας τη στρατηγική μας”.

Και οι δύο ανανεώσεις πραγματοποιήθηκαν με επικεφαλής την ABN AMRO, ενώ συμμετείχαν και τράπεζες όπως οι BNP Paribas, ING Bank, Societe Generale, Credit Suisse, Macquarie , καθώς και η Εθνική Τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα