Η HELMEPA τιμά την Ημέρα του Ναυτικού

Στην πρώτη γραμμή, αδιάλειπτα, διατηρούν ζωντανή την εφοδιαστική αλυσίδα σε όλον τον κόσμο

Η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα τιμά τους περίπου 1,5 εκατομμύρια ναυτικούς που βρίσκονται αδιάλειπτα στην πρώτη γραμμή, ακόμα και εν μέσω πανδημίας Covid-19, κινώντας 60.000 πλοία στις θάλασσες και τους ωκεανούς, διατηρώντας ζωντανή την εφοδιαστική αλυσίδα σε όλον τον κόσμο.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ), με φετινό μήνυμα «Ένα Δίκαιο Μέλλον για τους Ναυτικούς», αναδεικνύει τη διεθνή επιτακτική ανάγκη, και προσπάθεια, να υποστηριχτούν οι ναυτικοί σε θέματα που αφορούν την πανδημία Covid-19 όπως είναι η διευκόλυνση της αλλαγής πληρωμάτων από τις κυβερνήσεις όλων των Κρατών και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό τους ως εργάτες στην πρώτη γραμμή. Επίσης, επισημαίνει την ανάγκη για παροχή ασφαλούς περιβάλλοντος και καλών συνθηκών εργασίας στο πλοίο, για δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των ναυτικών, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στηρίζεται στα εμπορικά πλοία που μεταφέρουν κάθε χρόνο περισσότερο από το 99% των φορτίων τους με ασφάλεια στον προορισμό τους και με τη μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Παρά τις βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης στα σύγχρονα πλοία και τις ευκολίες που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία στην εκτέλεση των καθηκόντων στο πλοίο, η καθημερινότητα του ναυτικού δεν παύει να χαρακτηρίζεται από τη στέρηση της οικογένειας, των αγαπημένων προσώπων και άλλων αγαθών της κοινωνικής ζωής.

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, δημιούργημα την κοινής εθελοντικής δέσμευσης Ελλήνων πλοιοκτητών και ναυτικών ευχαριστεί θερμά όλους τους ναυτικούς του κόσμου, καθώς και τους τους 15.000 Έλληνες ναυτικούς μέλη της Ένωσης, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που μας προσφέρουν για ένα καλύτερο κόσμο, με ασφάλεια και με υγιείς θάλασσες και ωκεανούς.

Διαβάστε ακόμα