Η Κίνα ξεκίνησε την κατασκευή του μεγαλύτερου και πιο προηγμένου μη επανδρωμένου πλοίου στον κόσμο

Η μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία στον κόσμο, η CSSC, ξεκίνησε την κατασκευή του πιο προηγμένου και μεγάλου μη επανδρωμένου πλοίου στον κόσμο σε ναυπηγείο του Guangzhou.

Το σχέδιο μοιάζει εντυπωσιακά με το πολεμικό πλοίο trimaran Independence, με την προσθήκη της χαμηλής πλώρης και του καταστρώματος, το οποίο μοιάζει με το πολεμικό πλοίο κατηγορίας Zumwalt, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Φαίνεται να έχει μια πλατφόρμα με οπλισμό τοποθετημένη στο κατάστρωμα και δύο πλευρικές καταπακτές που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κατάλληλα για να εκτοξεύονται τορπίλες.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο 716 του CSSC, το νέο μη επανδρωμένο πλοίο θα είναι υψηλής ταχύτητας με την βοήθεια υδροπτέρυγων, όπως και με άλλα πρόσφατα κινεζικά αμυντικά ναυπηγικά έργα. Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό έδωσε έμφαση σε εξαρτήματα εγχώριας προέλευσης, ειδικά στο κύριο σύστημα πρόωσης.

Το ερευνητικό ινστιτούτο Νο. 716 (μαζί με 24 ακόμη ινστιτούτα της σειράς 700 στο CSSC) υπόκειται στους ελέγχους και τους περιορισμούς του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στις εξαγωγές τεχνολογίας και αγαθών.

Πολλά ναυπηγεία που ανήκουν στην CSSC στο Guangzhou υπόκεινται σε παρόμοιους περιορισμούς.

Το CSSC Huangpu Wenchong πιστεύει ότι το πλοίο είναι το πρώτο «drone carrier» στον κόσμο, ένα προαιρετικά αυτόνομο σκάφος που μεταφέρει άλλα αυτόνομα συστήματα.

Το σκάφος των 88 μέτρων έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει δεκάδες μη επανδρωμένα συστήματα εξοπλισμένα με επιστημονικά όργανα.

Ο πρωταρχικός στόχος του έργου είναι να αναπτύξει μαζικά μη επανδρωμένες συσκευές για ένα τρισδιάστατο, δικτυωμένο σύστημα παρατήρησης, πάνω και κάτω από την επιφάνεια, ένα «Ευφυές και Ευκίνητο Στερεοσκοπικό Σύστημα Παρατήρησης του Ωκεανού που καλύπτει μια περιοχή διαμέτρου περίπου 50 nm, με απλές εφαρμογές διασταύρωσης για ναυτικά σκοπούς ISR.

Διαβάστε ακόμα