Η Oaktree μειώνει το μερίδιό της, στην Star Bulk

Στην περαιτέρω μείωση της συμμετοχής της στην Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά (φωτο), προχώρησε η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, Oaktree Capital Management LP.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας, η Oaktree πούλησε σχεδόν 2,38 εκατ. μετοχές έναντι 22 δολαρίων ανά μετοχή (18,4 ευρώ).

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου, το αμερικανικό fund, από το 27,75% που κατείχε, θα διαχειρίζεται πλέον το 25,42% της Star Bulk.

Η τιμή προσφοράς των μετοχών στα 22 δολάρια αντιπροσωπεύει μία έκπτωση της τάξεως του 1,49 δολαρίου ανά μετοχή, σε σύγκριση με την τιμή του κλεισίματος της μετοχής της Star Bulk στις 22 Ιουνίου στα 23,49 δολάρια.

Η Morgan Stanley ενήργησε ως book-running manager στη διαδικασία προσφοράς των μετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγο χρονικό διάστημα, η Oaktree είχε προχωρήσει στην πώληση του 33% της συμμετοχής της στην Star Bulk. Επρόκειτο για συνολικά 10,6 εκατ. μετοχές της εταιρείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αποδέκτης των μετοχών ήταν η Morgan Stanley. Το τίμημα για την εν λόγω συναλλαγή ανήλθε στα 220 εκατ. δολάρια.

Η Star Bulk Carrier ιδρύθηκε το 2006 και δραστηριοποιείται στον τομέα του ξηρού φορτίου. Διαχειρίζεται έναν στόλο από συνολικά 128 πλοία, με συνολική χωρητικότητα 14,1 εκατ. dwt. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 2,4 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τα καθαρά της κέρδη να ανέρχονται εκείνο το διάστημα στα 35,8 εκατ. δολάρια.

reporter.gr

Διαβάστε ακόμα