«Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη της Λακωνίας»

Eρώτηση κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 7255/14-06-2021 σχετικά με το θέμα «Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη της Λακωνίας».

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη της Λακωνίας»

Κυρία και κύριε Υπουργοί,
Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Λακωνίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, η Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας, σε επιστολή της, εξέθεσε αρμόδια την πρότασή της για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Μηχανικών και Σωστικών Μέσων, στη Νεάπολη Βοϊών ή κατά το κοινώς λεγόμενο «Βάτικα». Η λειτουργία μιας Σχολής όπως η ως άνω στην περιοχή θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη επιλογή, λόγω του ότι ο πληθυσμός της, ανέκαθεν, δραστηριοποιείται στα ναυτικά επαγγέλματα, με πολλούς εξ’ αυτού να έχουν διατελέσει πλοίαρχοι, μηχανικοί, επαγγελματίες ναυτικοί, αλιείς κ.α., όντας καταξιωμένοι στον χώρο του πολεμικού και εμπορικού ναυτικού. Επιπρόσθετα, προς επίρρωση της επιλογής της Νεάπολης Βοϊών, όσον αφορά στην φιλοξενία της προτεινόμενης παραπάνω Σχολής, πρέπει να σημειωθεί ότι στη εν λόγω πόλη λειτουργεί Μουσείο Ανάδειξης και Προβολής της Ναυτικής Παράδοσης, το οποίο ιδρύθηκε το 2015, με σκοπό να προβάλλει τη ναυτική παράδοση της περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να ιδρυθεί Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοϊών, της Λακωνίας, λαμβάνοντας υπόψη, κιόλας ότι, δεν υπάρχει αντίστοιχη Σχολή σε όλη την Πελοπόννησο;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Διαβάστε ακόμα