«Ημερίδα του Poseidon Med II στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης»

Το Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Poseidon Med II (PMII), πραγματοποίησε στο πλαίσιο των ετήσιων ενημερωτικών του δράσεων, ημερίδα στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Κρήτης. Θέμα της ημερίδας που διεξήχθη στις 12 Δεκεμβρίου 2018, ήταν η διαμόρφωση του απαραίτητου πλαισίου για την υιοθέτηση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) ως ναυτιλιακού καυσίμου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρύτανης κος Ν.Κατσαράκης και εν συνεχεία ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του λιμένος Ηρακλείου, κου Α. Φιλιππή. Στην εκδήλωση παρέστησαν καθηγητές και φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και εκπρόσωποι του λιμένα, αλλά και του λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδα ΥΦΑ που μελετά το PMII (Μ. Φωτιάδου/ ΔΕΠΑ), οι μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων στο λιμένα Ηρακλείου (Α. Μητσοτάκης, ΕΚΕΤΑ) και η συμβολή των υποδομών ΥΦΑ μεγάλης κλίμακας (large scale LNG) της Ρεβυθούσας στην επιτυχή ανάπτυξη των υποδομών ΥΦΑ μικρής κλίμακας (small scale LNG) στους λιμένες του προγράμματος (Τ. Ελευθεριάδου, ΔΕΣΦΑ), ήταν μερικά από τα θέματα που ανέπτυξαν οι εταίροι του PMII. Παρουσιάστηκαν επίσης οι μελέτες του προγράμματος για τη βέλτιστη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων ΥΦΑ μικρής κλίμακας στο λιμένα Ηρακλείου (Α. Μπουτάτης, ROGAN), οι μελέτες για τη ναυπήγηση και μετασκευή πλοίων για χρήση ΥΦΑ (Γ. Πρατικάκης, NAP) και το κανονιστικό πλαίσιο για την προμήθεια πλοίων με ΥΦΑ ως καύσιμο (Α. Κουβερτάρη, Lloyd’s Register).

Διαβάστε ακόμα