Ιωάννης Καραγεώργης: Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας

Ο εφοπλιστής δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύει διαχρονικά την Αποστολική Διακονία, με σκοπό να δώσει κίνητρο και σε άλλους ανθρώπους να προσφέρουν και να ακολουθήσουν το έργο της φιλανθρωπίας, στην Εκκλησία και την Παιδεία

Για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τιμήθηκε ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγεώργης, πρόεδρος της Times Navigation Inc, από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον μητροπολίτη Φαναρίου Αγαθάγγελο, με αφορμή την υποδοχή των ιερών λειψάνων του αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια της τέλεσης δοξολογίας μετά των εγκωμίων του αγίου Νικολάου και το ιερό μνημόσυνο πάντων των υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων εν τη τελέσει του καθήκοντος ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού και των λοιπών στρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου δήμου Αττικής. Στη λειτουργική σύναξη προσφέρθηκε και ως ευλογία η ιερά εικόνα του αγίου Νικολάου για όλες τις φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικου.

Στη διάρκεια της τελετής βράβευσης του ο ευαισθητοποιημένος εφοπλιστής Ιωάννης Καραγεώργης έλαβε με ταπεινότητα τον ασημένιο σταυρό και ανακοίνωσε τη λειτουργία του Iδρύματος Γεωργίου και Bασιλείας Καραγεώργη -φόρο τιμής στους γονείς του- που, όπως δεσμεύτηκε, θα ενισχύει διαχρονικά την Αποστολική Διακονία, με σκοπό να δώσει κίνητρο και σε άλλους ανθρώπους να προσφέρουν και να ακολουθήσουν το έργο της φιλανθρωπίας, στην Εκκλησία και την Παιδεία. Συγκινημένη και περήφανη στο πλευρό του γιου της Ιωάννη Καραγεώργη έστεκε η αγαπημένη μητέρα του Βασιλεία με τη σύζυγό του Σοφία Καραγεώργη.

Ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συναχθήκαμε απόψε εδώ για να τιμήσουμε τον άγιο Νικόλαο, εκείνον που έμαθε στη ζωή του να είναι και να ενεργεί ως άνθρωπος του Θεού, του Θεού Πατέρα, του Θεού της αγάπης και της καταλλαγής, του Θεού της ειρήνης και της συγγνώμης, του Θεού που είναι φίλος και υπερασπιστής του ανθρώπου. Σήμερα, τόσα χρόνια μετά την κοίμηση του αγίου Νικολάου, κυριαρχούν στον κόσμο άλλες συνθήκες: ο χριστιανισμός φαίνεται να έχει απομακρυνθεί οριστικά από τη δημόσια ζωή, από τις θεσμικές διακηρύξεις των κρατών, από τον αξιακό πυρήνα των κοινωνιών. Ο ευρωπαϊκός κόσμος ζει σήμερα μια κατάσταση χωρισμού από τη θεανθρωπότητα, μορφοποιεί μια ανθρωπότητα χωρίς Θεό. Η πίστη δεν είναι πια πηγή της ζωής. Εγινε από δωρεά αναγκαστική θρησκεία. Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει μέσα στην απουσία. Είναι βυθισμένος μέσα στη γήινη διάρκεια…».

Η δοξολογία τελέστηκε παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθους πιστών. Παρευρέθησαν επίσης μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Πάλλη, ο Γιάννης Λοβέρδος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιώργος και η Βάσω Φειδάκη, ο Χάρης Βαφειάς, η Χριστιάνα Καίσαρη, ο Σωτήρης Πολύζος, ο δρα Νίκος Κωστόπουλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Μελίνα Δασκαλάκη, ο Αρης Μυλωνάς, ο Ανδρέας Βορίλας, ο dr Vaidya Asvin Barot, ο δρα Νίκος Κωστόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντέλης, η Θεοδώρα Μιχαλολιάκου, ο Νίκος Βουρλιώτης, ο Γιάννης Παυλάκης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα