ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τραυματισμός ναυτικού του Ε/Γ- Ο/Γ «IONIAN SKY»

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για τον τραυματισμό μέλος του πληρώματος του Ε/Γ- Ο/Γ «IONIAN SKY» σημαίας Κύπρου εντός του πλοίου.

Ο 61χρονος ναυτικός, τραυματίστηκε όταν γλίστρησε η δίκυκλη μοτοσικλέτα του κατά την επιβίβαση του στο γκαράζ του πλοίου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καβάλας όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Στη θέση του «Θεόφιλος» το «Ionian Sky»

Το πλοίο «Ionian Sky» αντί του «Θεόφιλος», θα δρομολογήσει στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία, που παρέμεινε ακάλυπτη επί μια εβδομάδα, η ΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη και έπειτα από συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αθανάσιος Μπούσιος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ, συμφωνήθηκε η δρομολόγηση του συγκεκριμένου πλοίου και να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με τα δρομολόγια από την εταιρεία.

Σύμφωνα με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ), το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος», που εκτελεί τη συγκεκριμένη γραμμή, δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις τεχνικές εργασίες της ετήσιας επιθεώρησής του και αυτό οφείλεται στο γεγονός μη έγκαιρης έγκρισης τριετούς παράτασης στην εταιρεία για το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όταν το «Θεόφιλος» ολοκληρώσει τις εργασίες του θα επανέλθει κανονικά στη γραμμή.

newsbeast.gr