Και οι υπάλληλοι του ΥΕΝ στην 24ωρη απεργία αύριο

upourgeio_nautilias_kai_aigaiou_

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΥΕΝ (ΠΟΥΕΝ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 12 Μαρτίου.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

H πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση και σχεδιάζεται από την ίδια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ εκφράζοντας κυρίως τα συμφέροντα του τραπεζικού αλλά και του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου, δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας και ο μοναδικός τρόπος για να επιβληθεί είναι η ένταση του αυταρχισμού και η καταπάτηση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο Δημόσιος Τομέας αποτέλεσε το πρώτο θύμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Οι μειώσεις μισθών που φθάνουν το 50% και η ραγδαία μείωση του αριθμού των εργαζομένων, συνθέτουν την εικόνα υποβάθμισης των υπηρεσιών. Στις 22 Μαρτίου 2014 οι συνάδελφοί μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες θα οδηγηθούν σε απόλυση και θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Η επίκληση της παθογένειας του Δημοσίου είναι προσχηματική. Ο προωθούμενος μετασχηματισμός αποσκοπεί στις απολύσεις των εργαζομένων και στην εκχώρηση τομέων της δημόσιας διοίκησης και κοινωνικών αγαθών στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα οι ήδη αποσαρθρωμένες δομές του Δημοσίου θα δοθούν βορά στα κερδοσκοπικά συμφέροντα με κόστος πολλαπλάσιο για τους φορολογούμενους, με κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Το νέο Νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή οδηγεί στον ασφυκτικό έλεγχο του Δημοσίου από τους κομματικούς – πελατειακούς μηχανισμούς με την παράλληλη εκχώρηση κρίσιμων τομέων στον ιδιωτικό τομέα. Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό το τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα αξιολογείται με βαθμό έως 6 με άριστα το 10 και θα αποτελεί την ανεξάντλητη «δεξαμενή» των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων του επόμενου διαστήματος. Η ίδια μεθόδευση επιχειρείται με την ενσωμάτωση νομοθετικής ρύθμισης (άρθρο 43) για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων σε αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ). Η πραγματική πρόθεση της εκ των υστέρων αλλαγής των όρων της μετατροπής αυτής, είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, εύκολα, θα οδηγηθούν σε απόλυση κατά χιλιάδες οι «ακριβοί» εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, για να αντικατασταθούν με «ωφελούμενους» των 490 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα έρμαια του πελατειακού κράτους.

Μέσα στις γενικότερες απαιτήσεις της τρόικας για το ξεπούλημα κάθε τι δημόσιου προς όφελος των κερδοσκόπων στοχοποιείται αυτή τη φορά και το λιμάνι του Πειραιά. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αποτελεί μία επιλογή που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική ανάγκη για την ύπαρξη ενός δημόσιου λιμανιού στην υπηρεσία των κοινωνίας. Αυτή η επιλογή δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την αντίδραση όχι μόνο των εργαζομένων στο λιμάνι αλλά του συνόλου των εργαζομένων στη ναυτιλία, των επιχειρηματικών φορέων και των επιμελητηρίων, των δημοτικών αρχών και των τοπικών κοινωνιών. Το φάσμα της απώλειας θέσεων εργασίας και της δημιουργίας τριτοκοσμικών εργασιακών συνθηκών, της αποξένωσης των πολιτών από το λιμάνι, του κλεισίματος επιχειρήσεων στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή είναι πλέον ορατό με την υλοποίηση των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα του ΟΛΠ. Η ΠΟΥΕΝ εκφράζει την αντίθεση της σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και δηλώνει την πλήρη στήριξη της στους αγώνες των εργαζομένων στα λιμάνια για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων.

Γνωρίζουμε καλά πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτή την πολιτική, ενώ οι εξαγγελίες της ανάπτυξης που υπόσχεται δεν είναι παρά ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα. Αν οι κοινωνικές αντιστάσεις δεν σταθούν εμπόδιο, θα συνεχίζεται και θα εντείνεται η προσπάθεια βίαιης αναδιανομής του πλούτου προς τις οικονομικές ελίτ, μετατρέποντας τη χώρα σε κοινωνική έρημο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΥΕΝ:

1) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014
2) προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη, 11 Μαρτίου, από τις 11.00 μέχρι και τις 15.00, προκειμένου να διευκολύνει τα μέλη της που το επιθυμούν, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της ΟΜΥΛΕ και των σωματείων των Λιμενεργατών ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε.

Οφείλουμε τώρα να αντισταθούμε γιατί στο μέλλον δεν θα υπάρχει κανείς να αντισταθεί για εμάς.

                                       Για το ΔΣ της ΠΟΥΕΝ

Η Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Ζωή Πεντότη                                                                   Τρύφωνας Γρυπαίος

Διαβάστε ακόμα