Καταγγελία για τις ελλείψεις γιατρών στο Κέντρο ΠΕΔΥ Πειραιά στον Οίκο Ναύτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Παρέμβαση πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, στον Διευθυντή του Κέντρου ΠΕΔΥ Πειραιά στο κτήριο του «Οίκου Ναύτου», μετά από καταγγελίες ναυτεργατών για την μεγάλη καθυστέρηση κλεισίματος ραντεβού με γιατρούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να κλειστεί ραντεβού με Ενδοκρινολόγο χρειάζεται χρονικό διάστημα 2 μηνών!!!, ενώ δεν υπάρχει η ειδικότητα του Ουρολόγου σε όλη την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου!!!

Οι ανάγκες για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, που τα προβλήματα τους δεν μπορούν να περιμένουν. Αυτή η κατάσταση τους οδηγεί στα τρωκτικά της ιδιωτικής υγείας, με πρόσθετα οικονομικά βάρη στο λεηλατημένο εισόδημα τους, από την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Για τις τεράστιες ελλείψεις των ιατρών, έχει κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικό έγγραφο από το «Κ.Υ Πειραιά – Οίκος Ναύτου», όπου αναφέρονται αναλυτικά οι ανάγκες και η κάλυψη με τον απαιτούμενο αριθμό ιατρών.

Τα οξυμμένα προβλήματα στην υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνολικά στην κοινωνική ασφάλιση, θα ενταθούν με τις περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020 και το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και στην κοινωνική ασφάλιση από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, επιβεβαιώνουν τις θέσεις των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, για τα ματωμένα πλεονάσματα με τραγικές συνέπειες για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Απαιτούμε την άμεση λύση με την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, με μόνιμη σταθερή εργασία, που να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
Διεκδικούμε – αγωνιζόμαστε για Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Διαβάστε ακόμα