Κατασκευή 45 πλοίων με υλικά από τα διαλυτήρια πλοίων στο Πεκίνο!

Vessel-Cosco-Hellas

Ένα πλάνο για την κατασκευή 45 πλοίων ανακοίνωσε η CHINA Cosco Holdings, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρήματα από επιδοτούμενο πρόγραμμα και από υλικά που θα προέρχονται από το διαλυτήριο πλοίων στο Πεκίνο.

Ξέχωρα από το πρόγραμμα των 45 πλοίων, η εταιρεία κλείνει συμφωνίες για την κατασκευή πέντε πλοίων container χωρητικότητας 14,000 TEU και δέκα φορτηγών πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, εκ των οποίων τα έξι θα έχουν μεταφορική ικανότητα 81,600 τόνων και τα υπόλοιπα τέσσερα 208,000 τόνων.

Σε δήλωση του ο γενικός διευθυντή της Cosco Jiang Lijun ανέφερε:

«Οι συγκεκριμένες συμφωνίες θα μας θα αυξήσουν το στόλο μας και θα μας κάνουν ανταγωνιστικότερους. Τα νέα πλοία είναι μεγαλύτερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον».

Άνθρωποι τις εταιρείας ανέφεραν ότι τα υλικά που θα πάρουν από το διαλυτήριο στο Πεκίνο, προέρχονται από την διάλυση 41 παλαιών πλοίων, μεταφορικής ικανότητας 2,5 εκατομμυρίων τόνων!

Η Κινέζικη Cosco διαθέτει ένα στόλο από 171 πλοία container μεταφορικής ικανότητας 793,978 TEU και 273 φορτηγών μεταφοράς χύδην φορτίου μεταφορικής ικανότητας 25,1 εκατομμυρίων τόνων, ενώ έχει ναυλώσει και 80 μεταφορικής ικανότητας 7,7 εκατομμυρίων τόνων.

Διαβάστε ακόμα