Κατάσχεση ύποπτου πλοίου στην Κένυα

kenia_katasxesi_ploiou

Το πλοίο Mv Al Noor βρίσκεται υπό κράτηση στο Λάμου από τις Κενυάτικες αρχές. Το πλοίο ήταν καθ’ οδόν προς την πόλη Μομπάσα, όταν σταματήθηκε για έρευνα στις 2 Ιουλίου με την υποψία της παράνομης μεταφοράς φορτίου.

Ο Sevelino Kubai, διοικητής της αστυνομίας της Μομπάσα, εξήγησε πως το συγκεκριμένο πλοίο ήταν ένα από τα δύο που παρακολούθησαν στενά μετά την αναχώρησή τους από τη Σομαλία. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι αρχές της Κένυας είχαν λάβει πληροφορίες ότι και τα δύο μετέφεραν ναρκωτικά και παράνομα πυροβόλα όπλα.

“Σταματήσαμε ένα από τα πλοία στην Λάμου, το οποίο είχε 10 μέλη του πληρώματος από διαφορετικές εθνικότητες και συνοδεύθηκε στη Μομπάσα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Το Κενυάτικο Ναυτικό το παρέδωσε στην αστυνομία για περαιτέρω έρευνες”, πρόσθεσε ο Sevelino Kubai.

Μετά τον έλεγχο στα έγγραφα του σκάφους, οι υποψίες πολλαπλασιάστηκαν. Ανέφεραν ότι το mv Al Noor έπλεε προς τη Ζανζιβάρη, αλλά την ίδια στιγμή, το δηλωτικό του πλοίου έδειχνε ως χώρα προορισμού την Κένυα, μετά το φόρτωμα στη Μομπάσα.

“Τα έγγραφα του πλοίου υποδήλωναν ότι το φορτίο φορτώθηκε στην Κένυα και ότι προορίζονταν για την Κένυα. Αυτό εγείρει υποψίες”, δήλωσε ο Sevelino Kubai.

Το φορτίο του πλοίου αποτελείται από 150 σάκους τσιμέντου. Το πλήρωμα υποστήριξε πως το φορτίο προερχόταν από την Υεμένη. Ο Kubai επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής το φορτίο που ξεφορτώνεται με τη βοήθεια αστυνομικής υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών του Ναϊρόμπι.

Το πλήρωμα του mv Al Noor αποτελείται από 10 μέλη -7 από το Πακιστάν, δύο από την Ινδία και ένας από το Ιράν. Όλοι αυτοί ανακρίνονται από τις αρχές.

Διαβάστε ακόμα