Δείτε βίντεο με ζευγάρι το οποίο βλέπει το κρουαζιερόπλοιο να αναχωρεί ενώ τα παιδιά τους βρίσκονται μέσα! (video)

Είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες άκαρδες και οι καπετάνιοι τους ψυχροί επαγγελματίες, που δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε ένα-δύο λεπτά καθυστέρησης από την πλευρά των επιβατών, ή αυτοί που έρχονται μετά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης ενός πλοίου ζητάνε ουσιαστικά από όλον τον υπόλοιπο κόσμο να προσαρμοστεί στα δικά τους ατομικά γούστα;

Πάνω σε αυτό το ερώτημα τοποθετούνται αρκετοί χρήστες του διαδικτύου, με αφορμή το παραπάνω βίντεο που δείχνει ένα νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο να αφήνει τις Μπαχάμες, ενώ μια απελπισμένη γυναίκα και ο σύζυγός της εξακολουθούν να βρίσκονται στην αποβάθρα και παρακαλάνε απεγνωσμένα να επιβιβαστούν, διότι, κρατήστε το αυτό, τα παιδιά τους βρίσκονται στο πλοίο.

Φαίνεται εύκολο να συμπάσχει κάποιος με αυτούς τους ανθρώπους, ακόμα και να πάρει το μέρος τους, αλλά πριν αρχίσουμε να “μαστιγώνουμε” τη Norwegian Cruise Lines που απέπλευσε χωρίζοντας τους γονείς από τα παιδιά τους, ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα.

Στις 21 Απριλίου το κρυαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway βρισκόταν στο Νασσάου, κατά τη διάρκεια μιας 7ήμερης κρουαζιέρας από τη Νέα Υόρκη στις Μπαχάμες από τις 17 Απριλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας μια γυναίκα επιβάτης δεν επέστρεψε στο πλοίο κατά την ευρέως γνωστή προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης στις 17:30. Το πλήρωμα εντόπισε το σύζυγο και τα παιδιά της πάνω στο πλοίο, αλλά η οικογένεια της δεν κατάφερε να επικοινωνήσει ούτε γνώριζε πότε θα επιστρέψει. Λόγω των συνθηκών, το πλοίο πήγε παραβίασε το πρωτόκολλο και παρέμεινε στο λιμάνι μισή ώρα επιπλέον για την επιβάτισσα.

“Όταν δεν είχε ακόμη επιστρέψει και μετά από συνεννόηση με την οικογένεια, αποφασίστηκε ότι ο σύζυγος θα αποβιβαστεί με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα να περιμένει τη σύζυγό του, ενώ τα παιδιά θα μείνουν με το θείο τους και την οικογένειά του στο πλοίο για το υπόλοιπο του ταξιδιού”, αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η νορβηγική εταιρεία. “Η εταιρεία προσέφερε βοήθεια στο ζευγάρι, ώστε να μπορέσουν να οργανώσουν τις μετακινήσεις τους έτσι ώστε να επανενωθεί με το πλοίο κατά την επιστροφή του στη Νέα Υόρκη στις 24 Απριλίου”, προσθέτει.

Οπότε για να κάνουμε μια περίληψη, η αυστηρή και ευρέως γνωστή ώρα αναχώρησης ήταν 17:30 Αυτή η γυναίκα καθυστέρησε πάνω από μισή ώρα, που η Νορβηγική εταιρεία πηγαίνοντας κόντρα στο πρωτόκολλο περίμενε. Ως έσχατη λύση επιλέχθηκε να σταλεί ο άντρας της για να πάει να βρει της, ενώ τα παιδιά θα ήταν ασφαλή μαζί με άλλους συγγενείς. Και τέλος η Νορβηγική εταιρεία κανόνισε έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος το ζευγάρι να επανασυνδεθεί με το πλοίο.

Η πλευρά της γυναίκας και γιατί καθυστέρησε τόσο, δεν είναι γνωστή. Κάποιοι (κακεντρεχείς;) συνεπιβάτες της αναφέρουν σε σχόλια κάτω από το βίντεο στο youtube ότι “ξεχάστηκε επειδή ψώνιζε”.

Όπως και να έχει το μάθημα εδώ (είτε με τα παιδιά σας στο κατάστρωμα, είτε όχι) είναι να μην αργοπορείτε κατά την διάρκεια της κρουαζιέρα σας, διότι, στην χειρότερη περίπτωση, το πλοίο θα φύγει χωρίς εσάς. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορείτε να το κάνετε, αλλά θα αντιμετωπίσετε τη “γιούχα” των συνεπών επιβατών που δεν θέλουν να χάσουν ούτε ένα λεπτό από τις πολύτιμες διακοπές τους, όπως συμβαίνει με την καθυστερημένη επιβάτισσα στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμα