Ο Υπουργός δίνει το «πράσινο φως» για την «Kefalonian Lines»

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Μεγάλη αναστάτωση υπήρξε χθες στο νησί, με αφορμή το θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και της εμπλοκής της εταιρείας «Kefalonian Lines» στη γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ασχολήθηκε επισταμένα με το συγκεκριμένο θέμα και δέχτηκε επίσκεψη από κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες του τόπου μας, οι οποίοι πήγαν να του εκφράσουν το αίτημά τους.

Οι πληροφορίες…

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πάντως, είχαν φουντώσει οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο Υπουργός θα ενέκρινε το αίτημα του κ. Λυκούδη (είναι ο ιδιοκτήτης της προαναφερόμενης εταιρείας) και θα έδινε το «πράσινο φως» για την έναρξη των δρομολογίων στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης από τώρα και όχι από τις 24 Απριλίου, όπως προβλέπει η Νομοθεσία.
Οι πληροφορίες αυτές άρχισαν να διαρρέουν από χθες το απόγευμα. Ουσιαστικά, ο Υπουργός έδωσε τη συγκατάθεσή του (μένει να βγει και η επίσημη ανακοίνωση) και «άδειασε» το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο είχε απορρίψει το αίτημα της «Kefalonian Lines». Ο τελευταίος λόγος, όμως, ανήκε στον ίδιο και σε κανέναν άλλον.

Μείωση 50%

Όπως γίνεται αντιληπτό, πλέον στη γραμμή δημιουργούνται νέα δεδομένα, αφού θα υπάρχει ανταγωνισμός.
Κάτι αντίστοιχο προσπάθησε να κάνει η ΑΝΕΖ με το πλοίο «Ζάκυνθος 1» τους προηγούμενους μήνες, όμως τελικά δεν άντεξε και μπήκε στην Κοινοπραξία.
Τώρα, ο κ. Λυκούδης έχει υποσχεθεί σε στενούς του συνεργάτες ότι η τιμή του εισιτηρίου θα μειωθεί κατά 50%.
Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα αλλάξουν πολλά. Σε μια εποχή που η οικονομία καταρρέει και όλο και περισσότεροι τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα, το να γίνεται έκπτωση τέτοιου βαθμού στα εισιτήρια είναι ένα απόλυτα θετικό στοιχείο.
Εξάλλου, οι περισσότεροι αναγνωρίζουν πως ο ναύλος είναι αυξημένος για μία ώρα περίπου ταξίδι και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν οι Ζακυνθινοί να πληρώνουν πολλά χρήματα για να μεταφερθούν απέναντι.
Με τα δύο δρομολόγια που θα κάνει σε ημερήσια βάση η νέα εταιρεία, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να ταξιδεύουν και σε ώρες που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν, ενώ μειώνεται κατά πολύ και ο χρόνος αναμονής στην Κυλλήνη.
Γενικότερα, έχει αποδειχτεί πως όπου υπάρχει ανταγωνισμός, αυτός ωφελεί τους πολίτες, γιατί οι εταιρείες αναγκάζονται να προχωρούν σε «γενναίες» εκπτώσεις και προσφορές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»

imerazante.gr

Διαβάστε ακόμα