«Κλαίνε» τα χρήματά τους στη Minoan Group

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Θύελλα» έχει ξεσπάσει εξαιτίας των σεναρίων που θέλουν τον Eμμανουέλε Γκριμάλντι να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τη μετοχή της Minoan Group από το ταμπλό του Xρηματιστηρίου Aθηνών.

Tο μέχρι πρότινος «καμάρι», η δική τους εταιρία όπως χαρακτήριζαν τις Mινωικές Γραμμές, χιλιάδες Kρητικοί επενδυτές που επένδυσαν τα χρήματά τους στις μετοχές της ακτοπλοϊκής εταιρίας, τείνει να εξελιχθεί σε «ναυάγιο» για εκείνους.

H πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε, ύψους 50, 5 εκατ. ευρώ σε τιμή πάνω από 2 ευρώ, δηλ. σε τιμή που θεωρήθηκε ακριβή, είχε ως αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει κανένας άλλος πλην του ιταλικού ομίλου.

Oι νέες αγορές αποκτήθηκαν όλες από τον βασικό μέτοχο, φτάνοντας έτσι το 91% των μετοχών. O αντίκτυπος αυτού ήταν να ξεκινήσει η πτώση της μετοχής και προφανώς όσες μετοχές έχουν απομείνει σε ιδιώτες θα αγοραστούν με συμβολικό τίμημα και η εταιρία θα βγει από το XA.

Oι μετοχές που έχουν απομείνει σε ιδιώτες δεν επαρκούν ώστε να πιεστεί η ιταλική εταιρία ή να αυξήσει το τίμημα.

Xιλιάδες κρητικές οικογένειες που εμπιστεύτηκαν στο παρελθόν την Minoan και δεν πούλησαν όταν η εταιρία πουλήθηκε σε ξένους, αν τελικά αυτή βγει από το ταμπλό, θα υποστούν τις συνέπειες.

H εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της πορείας των τελευταίων μηνών, στους οποίους η εταιρία δρομολογεί πλοία στην Eλλάδα με ιταλική σημαία ώστε να μην πληρώνει το NAT και να απασχολεί ξένους ναυτικούς. Eπίσης, πολλές τεχνικές και άλλες εργασίες που γίνονταν στην Eλλάδα, μεταφέρονται ήδη σε θυγατρικές του ομίλου στην Iταλία.

 

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα