Κλειστά τα Δαρδανέλια για τάνκερ λόγω καιρού

fhh

Οι καλύτερες προσφορές για τις χειμερινές αποδράσεις σου!

Η Τουρκία έκλεισε το Στενό των Δαρδανελίων στις 30 Δεκεμβρίου για τα τάνκερ και ο εθνικός της μεταφορέας ακύρωσε ορισμένες εγχώριες και διεθνείς πτήσεις εντός και εκτός της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας της καταιγίδας που πλήττει την ευρύτερη περιοχή.

Το πέρασμα των Δαρδανελίων πολλές φορές γίνεται αναγκαίο να κλείνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω κακοκαιρίας, συνήθως δύο ή τρεις φορές το μήνα.

Πέντε τανκερ που κατευθύνονται βόρεια και τρία νότια περνώντας μέσα από τα Δαρδανέλια αναμένεται να συνεχίσουν το προγραμματισμένο τους ταξίδι από Τρίτη, σύμφωνα με το ναυτιλιακό πρακτορείο GAC.

Το Στενό του Βοσπόρου παρέμεινε ανοικτό.

Συνδέοντας τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο, τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βόσπορου αποτελούν μία από τις μεγάλες ενεργειακές ναυτιλιακές διαδρομές παγκοσμίως, με περίπου 10.000 πλοία να μεταφέρουν 150 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων κάθε χρόνο στις εσωτερικές πλωτές οδούς.

Η Turkish Airlines ακύρωσε 10 πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη, ενώ ακυρώθηκαν και τα δρομολόγια των τοπικών φέρι στο Βόσπορο.

Διαβάστε ακόμα