Κλειστό το κανάλι του Χιούστον

kleisto_to_kanali-tou_xiouston_

Συνεχίζονται εντατικά και με όλα τα διαθέσιμα μέσα οι προσπάθειες για τη συγκράτηση και την ανάκτηση του πετρελαίου που διέρρευσε μετά από μια σύγκρουση μεταξύ του M/V SUMMER WIND και του Kirby Barge 27706, η οποία συνέβη το Σάββατο στο κανάλι του Χιούστον.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το κανάλι του Χιούστον παραμένει κλειστό για τα πλοία και αυτή τη στιγμή περισσότερα από 30 πλοία περιμένουν να εισέλθουν στο Houston Ship Channel από τον Κόλπο του Μεξικού.

Ωστόσο, αργά το απόγευμα της Κυριακής οι υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος επέτρεψαν σε δύο κρουαζιερόπλοια να ταξιδέψουν μέσα από την περιοχή που συνέβη το ατύχημα, λόγω των χιλιάδων επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο και για να περιορίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις από την πετρελαιοκηλίδα.

Η κύρια έμφαση δίνεται στην ασφάλεια του προσωπικού αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας που εργάζεται στην περιοχή και στην προστασία των περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικότοπων, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών και της θαλάσσιας ζωής.

Η ενιαία διοίκηση, που αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία από ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες, έχει επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας ώστε να συμπεριλάβει όλους τους τομείς μεταξύ Lighted Buoy 3 και Lighted Buoy 40, για να αποτρέψει άλλα σκάφη να εμποδίσουν τις προσπάθειες απόκρισης και από απροσεξία να διευκολύνουν την εξάπλωση του πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 21 χιλιάδες μέτρα περιοριστικού φράγματος έχουν αναπτυχθεί στα νερά γύρω από την περιοχή του συμβάντος και κατά μήκος των ευαίσθητων ακτών της περιοχής. Ένα επιπρόσθετο φράγμα 43 χιλιάδων μέτρων βρίσκεται για πιθανή ανάπτυξη στο σημείο.

Περίπου 24 σκάφη αντιμετώπισης καταστροφών εργάζονται για να μαζέψουν το πετρέλαιο. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η μεταφορά του φορτίου του κατεστραμμένου τμήματος της φορτηγίδας σε μια δεύτερη φορτηγίδα. Η κατεστραμμένη φορτηγίδα μετακινήθηκε έπειτα σε μια ασφαλέστερη θέση, μέχρι να μπορεί να μετακινηθεί σε ένα τοπικό ναυπηγείο για περαιτέρω αξιολόγηση των ζημιών και επισκευή αυτών. Η ποσότητα του φορτίου που απελευθερώθηκε βρίσκεται αυτή τη στιγμή ακόμη υπό διερεύνηση.

Διαβάστε ακόμα