Ξεσπά ο πατέρας του έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές

Ξέσπασε ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ενώ διερωτήθηκε πώς γίνεται να ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο και να άρπαξαν τον γιο του, ενώ υπήρχαν φύλακες.

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει: «Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δυο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο».

Να θυμίσουμε ότι πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοικτά των ακτών του Τόγκο, νωρίς την Δευτέρα και πήραν 4 μέλη του πληρώματος ως ομήρους, σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό της χώρας, δύο μόλις μέρες μετά την τελευταία επίθεση που έγινε στο γειτονικό Μπενίν.

Από τα μέλη του πληρώματος που απήχθησαν , δύο είναι Φιλιππινέζοι, ο ένας είναι Έλληνας και ο ένας είναι Γεωργιανός, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πολεμικό ναυτικό.

«Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 0300, Το δεξαμενόπλοιο Elka Aristotle δέχθηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα (11 μίλια) από το λιμάνι της Λομέ από ένοπλους», ανέφερε η δήλωση.

Ένοπλοι φρουροί επέβαιναν στο ελληνικό πλοίο και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους πειρατές, αλλά ένας τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ναυτικό του Τόγκο. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ενώ η πειρατεία έχει μειωθεί παγκοσμίως, ο Κόλπος της Γουινέας της Δυτικής Αφρικής είναι ένας τομέας υψηλού κινδύνου για απαγωγές και ένοπλες ληστείες, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο

Διαβάστε ακόμα