Ληστές ξαναχτυπούν σε Ινδονησιακό αγκυροβόλιο

infograph_indonisia3
Ληστές εισέβαλαν στο αγκυροβολημένο Ινδικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Vishva Nidhi χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και δραπέτευσαν με κλοπιμαία απ’ το πλοίο στις 10 Ιουλίου, σύμφωνα με το Κέντρο Αναφοράς Πειρατείας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου (IMB PRC).

Τη στιγμή του περιστατικού, το 57,144 τόνων φορτηγό πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο Ινδονησιακό αγκυροβόλιο του Taboneo, όπου έφτασε στις 4 Ιουλίου σύμφωνα με τις δεδομένα κινήσεων πλοίων σε πραγματικό χρόνο του Marine Traffic.

Η κλοπή παρατηρήθηκε από το πλήρωμα κατά τη διάρκεια εργασιών ρουτίνας.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο σε μια σειρά αντίστοιχων περιστατικών σε αγκυροβόλια της Ινδονησίας.

Τον Ιούνιο το IMB PRC ανέφερε ότι δύο άγνωστα άτομα επιχείρησαν να μπουν σε αγκυροβολημένο τάνκερ στο αγκυροβόλιο Balikpapan της χώρας.

Μέλη του πληρώματος παρατήρησα τα άτομα αυτά και ενημέρωσαν τη γέφυρα του πλοίο, η οποία σήμανε συναγερμό και συγκάλεσε το πλήρωμα. Ακούγοντας τον συναγερμό και βλέποντας το πλήρωμα σε επιφυλακή, οι άγνωστοι αποβιβάστηκαν αμέσως.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στο εσωτερικό αγκυροβόλιο του Dumai, όταν τρεις ληστές οπλισμένοι με μαχαίρια επιβιβάστηκαν σε αγκυροβολημένο φορτηγό πλοίο.

Δυο απ’ αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στο μηχανοστάσιο και να απειλήσουν τον λιπαντή βάρδιας ώστε να μην σημάνει συναγερμό.

Οι ληστές έπειτα ξέφυγαν κλέβοντας ανταλλακτικά μηχανής.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ασιατικό παρατηρητήριο πειρατείας ReCAAP ISC, κατά το πρώτο μισό του έτους πραγματοποιηθήκαν συνολικά 30 περιστατικά κλοπής (κυρίως συγκυριακής και καιροσκοπικής) σε λιμάνια και αγκυροβόλια, το 75% των οποίων σχετίζονταν με την Ινδονησία και την Ινδία.

Διαβάστε ακόμα