Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του M. Βαρβιτσιώτη

Με μια προκήρυξή 454 λέξεων, ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό του πολιτικού γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στο κέντρο της Αθήνας, πριν από τρεις ημέρες.

Μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για τη θεωρία τρων δύο άκρων, υποστηρίζοντας πως «από τη δημοσιονομική προσαρμογή και το πρωτογενές πλεόνασμα, που απαιτεί θυσίες για να επιτευχθεί (τις δικές μας φυσικά…), περάσαμε στο συνεχή βομβαρδισμό (από τους ίδιους που ζητούσαν και ήθελαν μια πιο “σοβαρή” Χ.Α. για πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό) της ανάγκης για συστράτευση των δυνάμεων του “συνταγματικού τόξου” – της all time classic καταδίκης της βίας απ’όπου και αν προέρχεται – και φυσικά της περίφημης θεωρίας των δύο άκρων».

Το κέιμενό τους που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia έχει ως εξής:

«Εδώ και 3 εβδομάδες η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα έχει ανοίξει και πάλι τις δουλειές των οργανικών δημοσιογράφων και διανοούμενων, καθ’υπόδειξη των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών τους. Νέο πεδίο δόξης λαμπρό για περαιτέρω διαστρέβλωση νοημάτων και καταστάσεων.

Από τη δημοσιονομική προσαρμογή και το πρωτογενές πλεόνασμα, που απαιτεί θυσίες για να επιτευχθεί (τις δικές μας φυσικά…), περάσαμε στο συνεχή βομβαρδισμό (από τους ίδιους που ζητούσαν και ήθελαν μια πιο “σοβαρή” Χ.Α. για πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό) της ανάγκης για συστράτευση των δυνάμεων του “συνταγματικού τόξου” – της all time classic καταδίκης της βίας απ’όπου και αν προέρχεται – και φυσικά της περίφημης θεωρίας των δύο άκρων.

Όλα αυτά συνοδευόνται από την “άγνοια” και την “έκπληξη”, “αποκαλύψεις και καταγγελίες” για τη δράση της χρυσής εφεδρείας του συστήματος, που τόσα πολλά έχουν επενδυθεί επάνω της από ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού κεφαλαίου (εφοπλιστικό, συγκροτήματα τύπου, τομείς της μαύρης οικονομίας).

Σκοπός της θεωρίας των δύο άκρων δεν είναι άλλος από το να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τους αγωνιστές και τους εν δυνάμει διασαλευτές της έννομης τάξης με τους ναζί. Με αυτό τον τρόπο και μπαίνει στο στόχαστρο όποιος αγωνίζεται και ξεκαρφώνεται το παρακράτος, μιας και υποτίθεται ότι πράττει λόγω της “γενικευμένης ανομίας” που υποτίθεται πάλι ότι υπάρχει.

Από την άλλη, η ανάγκη για συστράτευση με τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου και οι υποδείξεις για πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το τελευταίο και ιδανικό πολίτευμα όπως παρουσιάζεται, σκοπό έχει τη συνέχεια και μετεξέλιξη της προηγούμενης θεωρίας για το μπετονάρισμα και την αδρανοποίηση οποιασδήποτε αντίδρασης, μιας και αυτή αυτομάτως εξομοιώνεται με την υποτιθέμενη προσπάθεια των νεοναζί για ανατροπή του πολιτεύματος.

Με ένα σμπάρο 2 τρυγώνια λοιπόν για το καθεστώς. Αφού παρουσιάζεται ως ο διαμεσολαβητής και ο εγγυητής της κοινωνικής ειρήνης, και αφού υπενθυμίσει ότι αυτό διατηρεί το μονοπώλιο στη χρήση βίας, εμφανίζει ως ίσα και όμοια τους παρακρατικούς με τους αγωνιστές, προσπαθώντας να τους κάνει “αρνάκια” στο μαντρί του συναταγματικού τόξου, για να μην τους πάρει και αυτούς η μπάλα της καταστολής.

Φυσικά και σε αυτό το πεδίο οι συγκρίσεις μιλούν από μόνες τους. Και μόνο η θύμιση της μεταχείρησης και της μεταγωγής των 4 αναρχικών απαλλοτριωτών του Βελβεντού με αυτής του χοντροφύρερ και των λακέδων του στη Χ.Α., φθάνει και περισσεύει…

Ως εκ τούτου δε μπορούμε παρά να περάσουμε για άλλη μια φορά στην επίθεση, χτυπώντας τους χειριστές των μαριονετών της Χ.Α. Ετσι, το απόγευμα της Τετάρτης 9/10, εισήλθαμε στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη στο κέντρο της Αθήνας, γόνου ενός από τα μεγαλύτερα και παραδοσιακά πολιτικά τζάκια της δεξιάς στη χώρα, και αφού διασφαλίσαμε την ασφάλεια του προσωπικού του γραφείου, το πυρπολήσαμε. Όλα συνεχίζονται…

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ».

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της ακτοπλοΐας, κάλεσε χθες, 30 Μαΐου, σε συνάντηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενόψει της θερινής περιόδου. Ο Υπουργός κάλεσε επίσης τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιριών να προχωρήσουν στην τακτοποίηση των οφειλομένων στους ναυτικούς,στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Οι εκπρόσωποι, από την πλευρά τους, δεσμεύθηκαν ότι θα αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία επικοινωνίας με την ΠΝΟ και ότι θα επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης, ώστε να αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη και η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου.

dailypress24.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ πλοίου «ULUSSTREAM» σημαίας Ρωσίας, που βρίσκεται προσδεδεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου , ότι μέλος του πληρώματος έπεσε στη θάλασσα.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στο σημείο, όπου διαπίστωσε ότι ο ανωτέρω είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα από το υπόλοιπο πλήρωμα του πλοίου, έχοντας τις αισθήσεις του.

Πρόκειται για 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» Νοσοκομείο για διενέργεια εξετάσεων.

hcg.gr

Διαβάστε ακόμα

Σε μετωπική «σύγκρουση» οδηγούνται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Ένωση Αμμοβολιστών- Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων με κοινή ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν ότι από την Τετάρτη 3/4 προχωράνε σε παύση εργασιών σε επιχειρήσεις, που αρνούνται να υπογράψουν ένα κείμενο σεβασμού των συμφωνηθέντων με τις συμβάσεις του 2010 για τα τρία πρώτα σωματεία και του 2009 για το τελευταίο.

Από την πλευρά της η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «τη χαριστική βολή στη Ν/Ζώνη, αλλά και σε κάθε πλοιοκτήτη που τολμά να φέρει το καράβι του για επισκευή στο Πέραμα».

Στην ίδια ανακοίνωση επιρρίπτονται οι ευθύνες στο «Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Πειραιά – Αττικής και Νήσων μέσα από την «παράγκα» που έχει στήσει στο Πέραμα, με συνεχείς επεμβάσεις στις λίγες επιχειρήσεις που έχουν δουλειά, αγνοώντας τους νόμους του κράτους για τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, που έχουν υπογράψει οι επιχειρήσεις με τους εργαζόμενούς τους, εκβιάζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις της Ζώνης με το γνωστό ‘‘ή υπογράφεις την κλαδική σύμβαση’’ – που από μόνοι τους έχουν συντάξει και την έχουν βαφτίσει «επιχειρησιακή» με αμοιβή 210 ευρώ για (6) ώρες εργασίας – ‘‘ή δεν δουλεύεις’’».

«Η Ένωσή μας δεν υπόγραψε ποτέ τέτοιο κείμενο σύμβασης που επικαλείται το Συνδικάτο ως συμφωνηθέν. Τμήμα αυτού του εκβιασμού σας κοινοποιούμε και καταγγέλλουμε την αδιαφορία της πολιτείας και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για μια μόνιμη λύση στη ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα μας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Πέτρος Αθανασόπουλος. Και τονίζει:

«Η Ένωσή μας, η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά δεν θα ανεχτεί τέτοιου είδους εκβιασμούς σε εποχή που οι εργαζόμενοι της Ζώνης στερούνται ακόμα και το γάλα των παιδιών τους και οι επιχειρήσεις μας οδηγούνται στο κλείσιμο, λόγω της υψηλής ανεργίας που βιώνουμε την τελευταία 4ετία και ρωτάμε: Τέτοιου είδους άναρχη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη θέλουμε;»

«Δηλώνουμε ότι, σε αναμονή των υπουργικών αποφάσεων και της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά και Νήσων θα πρέπει στο μέλλον να ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και όχι στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπου ανήκει μέχρι σήμερα και πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και τις Εργοδοτικές Ενώσεις, θα μπορέσει να δρομολογήσει συνθήκες βιώσιμες για το χώρο μας, με αναβάθμιση της Ν/Ζώνης και το καλούμε, επίσης, να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους εκβιασμών», καταλήγει ο κ. Αθανασόπουλος.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα

– Ακτοπλοία: Ύφεση της επιβατικής κίνησης αναμένεται το καλοκαίρι.

Την απαλλαγή από τον κρατικό εναγκαλισμό ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης σε ομιλία του μετά τη συνεδρίαση της ΓΣ του Συνδέσμου.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά «αν τα χρήματα που στοιχίζει ο ΟΣΕ στον κρατικό προϋπολογισμό τα έδιναν στην ακτοπλοία όχι μόνο θα ταξίδευαν δωρεάν οι επιβάτες και τα οχήματα αλλά θα έπαιρνε ο κάθε επιβάτης επτά ευρώ ως επιδότηση.»

Επίσης κατέκρινε το σύστημα των υποχρεωτικών εκπτώσεων επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο αδιανόητο για τα σούπερ μάρκετ αλλά υποχρεωτικό για την ακτοπλοία» και προσέθεσε:

«Οι εταιρείες αντιμετωπίζονται σαν δημόσιες όταν πρόκειται να μπουν υποχρεώσεις και σαν ιδιωτικές όταν αφορά επίλυση των προβλημάτων.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ επεσήμανε μεταξύ άλλων:

– Μετά τον Σεπτέμβριο έχουν αποσυρθεί πλοία έχουν διακοπεί γραμμές και προβλήματα επαναδρομολόγησης πλοίων. Οι ζημιές φθάνουν τα 850 εκατομμύρια ευρώ ενώ μόνο το 2012 ανήλθαν στα 200 εκατ. και για να καλυφθούν χρειάζεται αύξηση κίνησης κατά 40%.
Όμως δεν είναι καθόλου καλές οι προοπτικές για την καλοκαιρινή περίοδο.
Χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες από την κυβέρνηση σε πολλούς τομείς.
Τα πλοία καταναλώνουν εάν εκατομμύριο τόνους καυσίμων ετησίως.

– Εάν απαλλαγεί η ακτοπλοία από δημόσιες υπηρεσίες και υποχρεώσεις τότε δεν θα έχουμε ανάγκη κανέναν».

marinews.gr

Διαβάστε ακόμα