ΜΑΝ: Μεγάλη ζήτηση για κινητήρες κρουαζιερόπλοιων

man_megali_zhthsh_gia_kinhthres_krouazieroploiwn_

Το 2014 μπήκε αρκετά καλά για την προμηθευτική εταιρεία MAN, αφού έλαβε ένα σημαντικό αριθμό νέων μεγάλων παραγγελιών, που συμπεριλαμβάνουν κινητήρες σχεδιασμένους για νέα κρουαζιερόπλοια.

Ο εφοδιασμός κινητήρων για κρουαζιερόπλοια φέρνει παραδοσιακά κύρος. Χάρη στην έκρηξη σε κρουαζιέρες, όλο και περισσότερα πλοία κατασκευάζονται, κάτι που ανεβάζει σημαντικά τη ζήτηση για αποτελεσματικούς και οπωσδήποτε φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες, σε αυτόν τον τομέα.

Η MAN Diesel & Turbo πρόκειται να προμηθεύσει τη Fincantieri Navali Italiani SpA, ένας από τα κορυφαία ναυπηγεία για κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, με οκτώ κινητήρες για το σύστημα πρόωσης δύο νέων κρουαζιερόπλοιων. Και τα δύο αυτά πλοία κατασκευάζονται για την πλοιοκτήτρια εταιρεία Viking Ocean Cruises.Με 472 καμπίνες και χωρητικότητα μέχρι και 944 επιβάτες, τα πλοία τοποθετούνται στην κατηγορία των μικρών υπερπολυτελών κρουαζιέρων. Η MAN θα παραδώσει τις μηχανές μαζί με την εταιρεία Alfa Laval, η οποία παρέχει τα συστήματα καθαρισμού των καυσαερίων από το οξείδιο του θείου, σε ποσοστό μέχρι και 98%.

Το πρώτο πλοίο στην επόμενη γενιά πλοίων της αμερικάνικης εταιρείας κρουαζιέρων Carnival Cruise Lines είναι σημαντικά μεγαλύτερο, έχοντας χώρο για περίπου 5.000 επιβάτες. Η Carnival εξουσιοδότησε τη MAN Diesel & Turbo να την προμηθεύσει με πέντε ειδικούς κινητήρες diesel, που όλοι μαζί παρέχουν ενέργεια 62.400 κιλοβάτ (περίπου 84.400 ίππους). Το σύστημα πρόωσης θα ταιριάζει απόλυτα με τις απαιτήσεις υψηλής ασφάλειας και τα περιβαλλοντικά standards της βιομηχανίας κρουαζιέρων. Το πλοίο θα κατασκευαστεί στο Fincantieri στην Ιταλία.

Διαβάστε ακόμα