Η Maran Nakilat Co. εξασφάλισε δάνειο για αγορά άλλων 2 LNG Carriers

maran_nakilat_co_lng_

Η Nakilat ανακοίνωσε στις 29/1 την εξασφάλιση μιας δανειακής σύμβασης ύψους 669 εκατομμυρίων δολαρίων από τον QNB Group, η οποία θα αξιοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση δυο υφιστάμενων πλοίων μεταφοράς LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) και την κατασκευή δύο επιπλέον πλοίων κάτω από την ομπρέλα της κοινοπραξίας Maran Nakilat Co.

Το συνολικό ποσό των πιστώσεων που έχουν εξασφαλισθεί για αναχρηματοδότηση μέχρι σήμερα από την κοινοπραξία φθάνει τα 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που επέτρεψε στην Maran Nakilat να αυξήσει τον στόλο της από τα τέσσερα LNG Carriers στα οκτώ, όπως και την αύξηση κατά 10% της συμμετοχής της Nakilat στην κοινοπραξία που έχει συστήσει μαζί με τη Maran Ventures του Ομίλου Αγγελικούση.

Τα δύο πλοία που προστέθηκαν στο στόλο της Maran Nakilat Co. είναι ήδη υπό κατασκευή στην Κορέα και με την παράδοση τους ο στόλος της Nakilat θα αριθμεί 58 πλοία.

“Η σημερινή υπογραφή αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της οικονομικής ισχύος της Nakilat και της ικανότητας της εταιρείας μας όπως και της συνεχής της πρόθεσης να αναπτύξει περαιτέρω τη θέση μας ως παγκόσμια δύναμη στη μεταφορά LNG”, δήλωσε ο Eng. Abdullah Al Fadhalah Sulaiti, Διευθύνων Σύμβουλος της Nakilat.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η νέα συμφωνία ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των δύο εταίρων στην κοινοπραξία.

maran_agara_duo_lng_

Διαβάστε ακόμα