Μαριέττα Βυθούλκα: Η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος της Levante Ferries

Η είδηση ήρθε από το Γενικό Διευθυντή της Levante Ferries κ. Στράτη Απέργη. « Η LEVANTE ferries απέκτησε την 1η γυναίκα Πλοίαρχο, την καπετάν Μαριέττα Βυθούλκα και είμαστε πάρα πάρα πολύ υπερήφανοι για αυτό!”

Ποιος επιβάτης της Levante Ferries δεν γνωρίζει την Μαριέττα; Ευγενική , πρόθυμη, εξυπηρετική με ειλικρινή έννοια για όλους και για όλα. Μια γυναίκα στην ακτοπλοΐα δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη υπόθεση. Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις σε επιβάτες , εταιρείες και πληρώματα είναι ακόμα πολύ ισχυρά. Η Levante Ferries ,και σε αυτό, έκανε τη διαφορά.

Η Μαριέττα Βυθούλκα είναι η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος (καπετάνισσα) στα πληρώματα της Levante Ferries. Η Πλοίαρχος Μαριέττα Βυθούλκα άνοιξε τη δική της σελίδα στην ιστορία της Επτανησιακής ακτοπλοΐας.

Με καταγωγή από το Κοιλιώμενο (Αγιο Νικόλα) Ζακύνθου, ακολούθησε τη καρδιά της σπουδάζοντας στην ΑΕΝ Ασπρόπουργου. Στη Levante Ferries προσλήφθηκε το 2015 ως Ανθυποπλοίαρχος. Οχτώ χρόνια μετά , τον Ιούλιο του 2023, προάγεται σε Πλοίαρχος. Θα την έχετε συναντήσει σε όλα τα πλοία της Levante Ferries ως Ανθυποπλοίαρχο, Υποπλοίαρχο και τώρα Πλοίαρχο.

Σκληρή δουλειά, πείσμα, αποφασιστικότητα , επιμονή αλλά και ένα μεγάλο χαμόγελο ακόμα και στα δύσκολα! Αυτή είναι η Μαριέττα που έχουμε γνωρίσει στα καράβια της Levante Ferries .

Η προαγωγή της την βρήκε εν πλω με το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ στα νέα θερινά δρομολόγια ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ..

Ζητήσαμε από την Πλοίαρχο να κάνει τις πρώτες της δηλώσεις στο kefaloniapress:

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η εμπιστοσύνη και η πίστη που επέδειξε η εταιρεία προς το πρόσωπό μου δίνοντας μου ,έπειτα από τόσα χρόνια κοινής συμπόρευσης, το βαθμό της πλοιάρχου. Η αφοσίωση μου αλλά πρωτίστως η βοήθεια και η εκπαίδευση που δέχθηκα από τον cpt Ανδρέα Ακτύπη, ήταν οι κινητήριες δυνάμεις μου για να υπηρετήσω με αμέριστη ευθύνη και ανιδιοτελώς την εταιρεία μου Levante Ferries και ταυτόχρονα τον τόπο καταγωγής μου, τη Ζάκυνθο. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την εταιρεία και τους ανθρώπους της.

Οι Ζακυθινοί έχουν τη τιμή και τη χαρά να τους ταξιδεύει με το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ μια δική τους θυγατέρα, μια καπετάνισσα. Το φθινόπωρο που θα επιστρέψει στα δρομολόγια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, θα μας δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε μαζί της (ε, και δεν θα γλυτώσει τη βεγγέρα και το κέρασμα!!)

Cpt Μαριέττα Βυθούλκα , εκ μέρους των Αναγνωστών του Kefaloniapress -και είμαστε βέβαιοι και εκ μέρους των χιλιάδων επιβατών που ταξίδεψαν αυτά τα χρόνια μαζί σου- σου ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ και μια λαμπρή καριέρα ως Πλοίαρχος της Levante Ferries.

Είναι μια μεγάλη τιμή για σένα αλλά και για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες στην ελληνική ακτοπλοΐα. Συγχαρητήρια! Πάντα δυνατή να χαράζεις πορείες!

Ελένη Δ. Χιόνη
kefaloniapress.gr

Διαβάστε ακόμα