MedCruise: Επέλεξε τον Θάνο Πάλλη γενικό γραμματέα

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή για την κρουαζιέρα στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια η MedCruise, η σημαντικότερη ένωση μεσογειακών λιμένων που δραστηριοποιούνται στην αγορά της κρουαζιέρας επέλεξε τον έλληνα ακαδημαϊκό και τ. γενικό γραμματέα λιμένων και λιμενικής Πολιτικής δρ. Θάνο Πάλλη.

Η MedCruise αποτελεί μια ισχυρή φωνή εκπροσώπησης 100 λιμένων της Μεσογείου, της Μαύρης και της Ερυθράς θάλασσας, των ιβηρικών ακτών και ευρωπαϊκών νήσων του Ατλαντικού αλλά και 30 επικουρικών οργανισμών και εταιρειών μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τουριστικά πρακτορεία, τοπικοί φορείς κτλ.

Η Ένωση δραστηριοποιείται στη διεθνή προβολή και εκπροσώπηση του Μεσογειακού τουριστικού προϊόντος που ανταγωνίζεται με τα νησιά της Καραϊβικής, τις ανατολικές ακτές της Βορείου Αμερικής αλλά και της Άπω Ανατολής και της Ωκεανίας.

Ο διακεκριμένος έλληνας επιστήμονας που αναλαμβάνει τη θέση αυτή θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάτω από την προεδρία του κ. Σταύρου Χατζάκου και του ΔΣ της MedCruise τη μειωμένη κίνηση αμερικανών τουριστών προς τη νότια Ευρώπη αλλά και την αμφίθυμη διάθεση των Βρετανών και Γερμανών τουριστών ως προς την ‘φλέγουσα’ περιοχή της Μεσογείου.

Η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων πολλών εταιρειών προς την Ελλάδα, την Κύπρο και την ‘εκρηκτική’ Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η κατακόρυφη αύξηση της ανταγωνιστικής προσφοράς νέων προορισμών στη νότιο ανατολική Ασία και την Άπω Ανατολή αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για τον οργανισμό που έχει αναλάβει να βελτιώσει τη μουδιασμένη δημόσια εικόνα των τουριστικών λιμένων και περιοχών της Μεσογείου.

Ο νέος γ.γ. είναι μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικής και Πολιτικής Λιμένων, του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο και πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος (ΕΝΟΕ). Είναι επίσης επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος Jean Monnet στην «Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική».

Συγγραφέας με διεθνή αναγνώριση και εμβέλεια έχει εκπονήσει και συγγράψει πολυάριθμα βιβλία, συλλογικούς τόμους και επιστημονικά άρθρα σε διακεκριμένα επιστημονικά περιοδικά με θέμα την οικονομική, πολιτική και διοίκηση λιμένων και συστημάτων θαλάσσιων μεταφορών και τις Ευρωπαϊκές πολιτικές θαλάσσιων μεταφορών.

Παράλληλα μελετά και καταγράφει εδώ και τέσσερα χρόνια με τον διευθυντή των ‘ΝΧ’ Ηλία Μπίσια, την κοινωνιολογική και ανθρωπολογική ταυτότητα και τα οράματα των νέων που ακολουθούν το ναυτικό και ναυτιλιακό επάγγελμα.

Στο ερευνητικό αυτό πλαίσιο εξέδωσε τη μελέτη «Επιλέγω Ναυτιλία: νέοι στο ναυτικές σπουδές» ενώ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη και την υποστήριξη της Ernst and Young οργανώνει τακτικές συναντήσεις ενημέρωσης των νέων με εκπροσώπους της ναυτιλίας, με σκοπό την πληροφόρηση της νέας γενιάς των ναυτελλήνων για τη γοητεία των θαλασσινών επαγγελμάτων.

naftikachronika.gr

Διαβάστε ακόμα

Στις 24 & 25 Ιανουαρίου 2013 θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης από τη MedCruise (Μεσογειακή Ένωση Λιμένων) ένα διήμερο εργασίας για θέματα κρουαζιέρας.

Η ΟΛΠ A.E. αποτελώντας το μεγαλύτερο Λιμάνι Κρουαζιέρας στην Ελλάδα και ουσιαστικά το μοναδικό Λιμάνι Επιβίβασης/Αποβίβασης Επιβατών (HOME PORT), αλλά και το Λιμάνι που παρέχει συμπληρωματικές υπηρεσίες στα πλοία, υποστηρίζοντας έτσι την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα υπόλοιπα λιμάνια, θα συμμετέχει με τον Γενικό Διευθυντή της ΟΛΠ A.E. και Πρόεδρο της MedCruise κ. Σταύρο Χατζάκο και τον Διευθυντή Εξυπηρέτησης Επιβατών & Εκμετάλλευσης Χώρων κ. Θεόδωρο Τσίτουρα.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Λιμένων:

1. Βαρκελώνης
2. Καρχηδόνας
3. Ντουμπρόβνικ
4. Λιμένων Γαλλικής Ριβιέρας
5. Ηρακλείου
6. Κόπερ
7. Λιβόρνο
8. Οδησσού
9. Παλαμός
10. Πειραιώς
11. Σέτε
12. Σούδας
13. Βενετίας

Επίσης θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας εκπροσωπώντας την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας (ECC/CLIA).

Στη συνάντηση αυτή θα παρουσιασθεί η συγκριτική μελέτη που έχει ολοκληρώσει η MedCruise για τα λιμενικά τέλη καθώς και οι πρακτικές των Λιμένων που αφορούν τη διαδικασία υποδοχής και προγραμματισμού ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, η πολιτική αποβλήτων και τα δικαιώματα επιβατών.

Στόχος της διημερίδας είναι να ενισχυθεί η επικοινωνία μεταξύ των Εταιρειών Κρουαζιέρας και των Λιμένων προκειμένου να επιτευχθεί μια κοινή κατά το δυνατό προσέγγιση και να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις και οι ανάγκες της κάθε πλευράς.

zougla.gr

Διαβάστε ακόμα