Τεράστια ποσότητα χασίς ανακαλύφθηκε μέσα στις δεξαμενές καυσίμων από τις Ιταλικές αρχές!

Η ιταλική αστυνομία δήλωσε την Πέμπτη ότι βρήκαν 20 τόνους Χασίς αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ (232 εκατομμύρια δολάρια) στις δεξαμενές καυσίμων πλοίου με σημαία, το οποίο το σταμάτησαν στα διεθνή ύδατα και το συνόδευσαν σε λιμάνι στην Σικελία.

Ολόκληρο το πλήρωμα των 11 ατόμων, όλοι από το Μαυροβούνιο, συνελήφθησαν για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με δήλωση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Το ερευνητικό πλοίο απέπλευσε από τα Κανάρια Νησιά προς την Αίγυπτο και την Τουρκία, αλλά έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι είχε απενεργοποιήσει το AIS για να μη φαίνεται η θέση του κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, αυξάνοντας τις υποψίες.

Με την άδεια των αρχών του Παναμά, η ιταλική οικονομική αστυνομία κατέσχεσε το σκάφος στα διεθνή ύδατα στις 31 Ιουλίου και το συνόδευσε στο Παλέρμο. Εκεί οι δεξαμενές καυσίμων αποστραγγίστηκαν και ανακαλύφθηκε το χασίς τυλιγμένο σε σφραγισμένες καφέ τσάντες.

“Η Μεσόγειος Θάλασσα επιβεβαιώνεται και πάλι ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες αρτηρίες στον κόσμο για παράνομη διακίνηση”, ανέφερε με δήλωση η αστυνομία. “Τα αποτελέσματα της επιχείρησης είναι ο καρπός της προσεκτικής συλλογής πληροφοριών και της ανάλυσης των διαδρομών του πλοίου”.

Το χασίς προέλευσης από την βόρεια Αφρική – συμπιεσμένη ρητίνη κάνναβης – πιθανότατα προοριζόταν για την ευρωπαϊκή αγορά, ανέφερε η αστυνομία. Το Μαρόκο είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του χασίς παγκοσμίως, το οποίο συνήθως μεταφέρεται στην Ευρώπη μέσω της Ισπανίας, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Διαβάστε ακόμα