Μεγάλη ταλαιπωρία για την ανανέωση των σωστικών και των διπλωμάτων για τους ναυτικούς

Μεγάλη γκρίνια και ταλαιπωρία για τους ναυτικούς η ανανέωση των σωστικών που θα πρέπει να γίνει μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Η αναμονή για να παρακολουθήσει κάποιος το σχολείο των σωστικών φτάνει ακόμα και τους 3-4 μήνες! Αδιανόητο για κάποιον ναυτικό να γραφτεί στο ξέμπαρκο του (που συνήθως διαρκεί 3-5 μήνες) χωρίς να πληρώσει κάποιον πράκτορα ή να αναγκαστεί να κάτσει αρκετό καιρό έξω.

Στα σωστικά έρχονται να προστεθούν και οι διάφορες άλλες ανανεώσεις που θα πρέπει να γίνουν όπως το δίπλωμα (manila), τα tanker safety και gas safety.

Οι ουρές που γίνονται στα μητρώα από τις πρωινές προβληματίζουν τους ναυτικούς και κυρίως τους μεγαλύτερους ανθρώπους σε ηλικία, που ξεμπαρκάρουν και είναι αναγκασμένοι να στέκονται στις ουρές για πολλές ώρες.

Θα έπρεπε, τουλάχιστον για το 2016, τα σωστικά σχολεία να λειτουργούν καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ ώστε να εξυπηρετήσουν όλους τους ναυτικούς μας. Ακόμα, στα μητρώα ίσως θα έπρεπε να γίνουν κάποιες προσλήψεις με σκοπό να μπορούν να εξυπηρετούνται γρηγορότερα όλοι οι συνάδελφοι ναυτικοί.

Και για αυτούς που θα πουν ότι εν καιρώ οικονομικής κρίσης δεν γίνονται προσλήψεις, θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι τα παράβολα που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν οι ναυτικοί, με σκοπό την ανανέωση των διπλωμάτων τους, θα αποφέρουν πολλές χιλιάδες ευρώ στα ταμεία.

Μακάρι να γίνει κάτι για να λυθούν τα προβλήματα αυτά γιατί ο ναυτικός κόσμος έχει φτάσει στα όρια του!

Διαβάστε ακόμα