Μία αρσενική φώκια στην παραλία Αλίμου![βίντεο]

fokia_kosmas_​Με ένα αναπάντεχο θέαμα ήρθαν όσοι βρέθηκαν χθες το πρωί στην παραλία του Αλίμου. Μία τραυματισμένη φώκια κείτονταν στην αμμουδιά!

Όσοι ήταν παρόντες έσπευσαν να τη βοηθήσουν ρίχνοντας της νερό, ενώ παράλληλα κάλεσαν τη Φιλοζωική Εταιρία.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος από την Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, η οποία έσπευσε στο σημείο, είπε ότι επρόκειτο για ενήλικη αρσενική φώκια, μονάχους- μονάχους. Διευκρίνισε, ότι είναι μεγάλη σε ηλικία και ότι είχε τραύμα στο πίσω του πτερύγιο. Μάλιστα, η ίδια επισήμανε ότι τέτοιου είδους τραύματα προκαλούνται από μάχες που δίνονται μεταξύ των αρσενικών για την κυριαρχία στις περιοχές που βρίσκονται τα θηλυκά!

Το τραύμα δεν φαίνεται να είναι φρέσκο, καθώς κατά το μεγαλύτερο μέρος είχε επουλωθεί. Το ότι το ζώο βγήκε στη στεριά, πιθανότατα έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο αλλάζουν τρίχωμα και προτιμούν να μην είναι μέσα στο νερό.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουν ησυχία. Ο κόσμος να μην τα ενοχλεί, να μην τα βρέχει ή να μην προσπαθεί να τα γυρίσει στη θάλασσα. Σε σχέση με το τραύμα αυτό, είμαστε σε επικοινωνία με την Κτηνιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, η οποία αν χρειαστεί θα παρέμβει».

star.gr

Διαβάστε ακόμα