Μηδενικές εκπομπές ρύπων για το νέο ferry της Wärtsilä!

Μια ολοκληρωμένη πρόταση για μια σειρά από καινοτόμες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις στα πλοία ferry, με μηδενικές ή χαμηλές εκπομπές, έχει ξεκινήσει από Wärtsilä. Η ιδέα έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς της νορβηγικής κυβέρνησης για τα οχηματαγωγά πλοία με έμφαση στην εξάλειψη των επιβλαβών εκπομπών. Αυτή η τάση είναι επίσης εμφανές σε έναν άλλο αριθμό χωρών.

Η ιδέα έχει αναπτυχθεί μέσω της συνεργασίας μεταξύ του τμήματος σχεδιασμού της Wärtsilä και των γραφείων του τμήματος ηλεκτρολογίας & Αυτοματισμών. Η λύση παρέχει στους πελάτες μία βελτιστοποιημένη σχεδίαση και ένα ενιαίο σημείο επαφής, με αποτέλεσμα τον εξορθολογισμό της μηχανικής, της ολοκλήρωσης, και την παρακολούθηση των διαδικασιών σε όλη τη φάση του έργου.

Η χαρακτηριστική σχεδίαση επικεντρώνεται στην υψηλή ενεργειακή απόδοση με χαμηλή αντίσταση, τόσο πάνω όσο και κάτω από την ίσαλο γραμμή. Τα ferries έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν αποκλειστικά με μπαταρίες ή σε ένα υβριδικό με μπαταρία-μηχανή, όπου θα έχει σαν επιλογή καυσίμου το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ή βιοκαυσίμων. Κατά τη λειτουργία plug-in, η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται κατά 100 τοις εκατό, σε σύγκριση με τις συμβατικές εγκαταστάσεις, καθώς και όλες οι τοπικές εκπομπές εξαλείφονται εντελώς. Με το plug-in σε υβριδική διαμόρφωση, οι εκπομπές ρύπων μειώνονται μέχρι και 50 τοις εκατό!

5303fe2f6231c4a0cc70cbb977cd4b16

«Η “Wärtsilä είναι πλήρως προσηλωμένη στην σχεδίαση πλοίων, των προϊόντων της θάλασσας, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις που συμβάλουν στην μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από την ναυτιλιακή βιομηχανία. Αυτή η νέα σχεδίαση είναι ένα ακόμη παράδειγμα της εστίασης σε αυτόν τον τομέα. Καθιστώντας δυνατή για τα οχηματαγωγά πλοία την εξάλειψη των εκπομπών καυσαερίων εξ ολοκλήρου, έχουμε την αίσθηση ότι ενεργούμε και πάλι προληπτικά για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος», είπε ο Riku-Pekka Hagg, Αντιπρόεδρος της Wärtsilä Marine Solutions.

Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 60-120 οχήματα και είναι σχεδιασμένο ώστε να φορτώνονται και να εκφορτώνονται ταχέως.

Εκτός από αυτή τη σχεδιαστική φιλοσοφία για τα νεότευκτα πλοία, στην Wärtsilä μπορούν επίσης να παρέχουν λύσεις με μπαταρίες και υβριδικά και σε πλοία που δεν είναι νεότευκτα, με μετασκευή στην οποία θα πρέπει να κάνει το εξειδικευμένο συνεργείο τους, με σκοπό να μπορούν να ανταποκριθούν στους νέους κανονισμούς.

Διαβάστε ακόμα