Ισχυροποίηση της θέσης του ΟΛΠ μετά την υπογραφή μνημόνιου συνεργασίας με την Σανγκάη

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς υπέγραψε χθες μνημόνιο συνεργασιας (MOU) με ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμανια παγκσομίως, την Shanghai International Port Group. Βασικός στόχος της συμφωνίας είναι η ανάπτυξη συνεργειών που θα βελτιώσουν τις εμπορικές συναλλαγές και θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Τα συμβαλλόμενα μέρη δήλωσαν ότι η χθεσινή συμφωνία, υπογραμμίζει περαιτέρω τη στρατηγική θέση του Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη και ειδικά στον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο ΟΛΠ και η Shanghai International Port Group σχεδιάζουν να συνεργαστούν για μελέτες έργων, εκπαίδευση προσωπικού, ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνική Βοήθεια κ.λπ.

“Ο βασικός στόχος που επιδιώκεται μέσω της στενής συνεργασίας στους παραπάνω τομείς είναι η ανάπτυξη συνεργειών που θα βελτιώσουν τις εμπορικές συναλλαγές και θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για κοινές συζητήσεις με ναυτιλιακές εταιρείες για να μελετήσουμε τη δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης των ναυτιλιακών υπηρεσιών μεταξύ του λιμένα της Σαγκάης και του λιμανιού του Πειραιά”, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΟΛΠ.

Η λιμενική αρχή πρόσθεσε ότι η κινέζικη COSCO Shippig Group σύναψε επίσης μνημόνιο συνεργασίας με την Shanghai International Port Group.

Το μνημόνιο υπεγράφη από τον Αθανάσιο Λιάγκο Σύμβουλο Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. και το Πρόεδρο του Shanghai International Port Group Chen Xuyuan.

Στην τελετή παρευρέθηκαν πλήθος επισημων και από τις δύο πλευρές, όπως ο ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, o Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, ο κ. Han Zheng, μέλος του Π. Γ. της Κ. Ε. του ΚΚ Κίνας, ο Πρόεδρος της China COSCO Shipping Captain Xu Lirong, κ.α.

Σημειωνεται ότι σύμφωνα με τη σημφωνία εξαγοράς του ΟΛΠ από τη COSCO το καλοκαίρι του 2016, η κινέζικη πολυεθνική δεσμεύεται να προχωρήσει σε επενδύσεις αναβάθμισης των υπηρεσιών κρουαζιέρας και ανάπτυξης των τεχνικών εγκαταστάσεων ύψους 350 εκατ. ευρώ για μια περίοδο δέκα ετών.

Διαβάστε ακόμα