Μονοδοσικά εμβόλια προτιμούν οι Κινέζοι ναυτικοί

Η Ένωση Εφοπλιστών της Κίνας έστειλε επιστολή στις Αρχές Μεταφορών και Υγείας στο Πεκίνο προκειμένου να διαθέσουν ένα πρόσφατα εγκεκριμένο τοπικό εμβόλιο, μονοδοσικό, κατά του ιού Covid-19, που θα είναι διαθέσιμο για τους ναυτικούς σε 11 μεγάλα λιμάνια της Λαϊκής Δημοκρατίας.

Oι Κινέζοι ναυτικοί έχουν μέχρι στιγμής λάβει εμβόλια διπλής δόσης της εταιρείας Sinovac ή Sinopharm, αλλά σύντομα θα μπορούν να κάνουν και το μονοδοσικό εμβόλιο CanSinoBIO.

Το μονοδοσικό αυτό εμβόλιο δημιουργήθηκε από την CanSino Biologics και την Academy of Military Medical Sciences και χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο αδενοϊό προκειμένου να προκαλέσει εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του ιού Covid-19.

Δεδομένων των μεγάλων περιόδων στη θάλασσα μεταξύ των λιμανιών, η διεθνής ναυτιλία αναζητά λύσεις με μονοδοσικά εμβόλια κατά του ιού Covid-19. Για το σκοπό αυτό η InterManager αποκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες ότι έχει εξασφαλίσει μια κατ’αρχήν παραγγελία με την Johnson & Johnson. Ωστόσο, για να πραγματοποιήσει και να λάβει την παραγγελία ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων, η InterManager, πρέπει να συνεργαστεί με έναν αναγνωρισμένο κυβερνητικό φορέα, σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο, κάτι που προσπαθεί ακόμη να ολοκληρώσει.

Εν τω μεταξύ, συνολικά έχουν εμβολιαστεί πολύ λιγότεροι Κινέζοι ναυτικοί, συγκριτικά με ναυτικούς σε άλλα μέρη .
Με τις πρόσφατες απαγορεύσεις πτήσεων από την Ινδία και τις Φιλιππίνες, η ζήτηση για εμβολιασμένους Κινέζους ναυτικούς έχει αυξηθεί.

Διαβάστε ακόμα