Ναυάγιο τουριστικού πλοίου με νεκρούς τουλάχιστον 13 ανθρώπους [βίντεο]

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων και μικρών παιδιών, όταν το τουριστικό πλοίο που επέβαιναν βούλιαξε λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε σε λίμνη στο Missouri των ΗΠΑ. Συνολικά 31 άτομα επέβαιναν στο πλοίο.

Το ναυάγιο του πλοίου, είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά στον τουρισμό των ΗΠΑ στη σύγχρονη ιστορία της. Οι δύτες εξακολουθούσαν να ψάχνουν για τους αγνοούμενους επιβάτες.

“Ένα τρομερό, τραγικό ατύχημα συνέβη”, δήλωσε ο Parson στο CNN την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι 13 άνθρωποι είχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί. “Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται.”

Επτά θύματα, συμπεριλαμβανομένων δυο που τραυματίστηκαν σοβαρά, υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο Cox στο Branson, σύμφωνα με το νοσοκομείο στο Twitter.

Ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Steve Linderberg, δήλωσε στην εφημερίδα Springfield News-Leader ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που έφταναν τα 101 χιλιόμετρα ανά ώρα και καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο του Branson κοντά στην ώρα του συμβάντος.

“Είχαμε μια πολύ δυνατή καταιγίδα με ταχύτητα του ανέμου να είναι 74 μίλια / ώρα εδώ στο Σπρίνγκφιλντ”, δήλωσε στην εφημερίδα, σημειώνοντας ότι οι άνεμοι πιθανόν να είναι ισχυρότεροι στη λίμνη.

Τα σωσίβια ήταν στο πλοίο, είπε ο Rader.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών έστειλε εμπειρογνώμονες στο σημείο την Παρασκευή, ανέφερε το πρακτορείο στο Twitter.

“Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι οι οικογένειες και οι υπάλληλοί μας που επλήγησαν από αυτό το τραγικό ατύχημα”, δήλωσε την Πέμπτη η Suzanne Smagala-Potts, εκπρόσωπος της Ripley Entertainment.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Διαβάστε ακόμα