Ναυπηγεία ΟΝΕΧ : 500 πλοία πριν το τέλος του έτους – 40 πλοία στην Ελευσίνα στο 8μηνο

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την απόφαση του δικαστηρίου για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας, η ΟΝΕΧ υπολογίζει ότι από τις δύο ναυπηγικές μονάδες μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά 500 πλοία.

Ειδικότερα:

–416 πλοία στο Νεώριο και δύο πλωτές δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού

⁃ 40 πλοία στην Ελευσίνα στο 8μηνο με την πλωτή δεξαμενή Panamax Στρατής Ανδρεάδης να είναι σε πλήρη λειτουργία από τον Ιούλιο.

Στην Ελευσίνα η πλωτή δεξαμενή Aftamax θα είναι έτοιμη έως το τέλος του 2023 ενώ υπάρχουν σχέδια για μία Suezmax δεξαμενή και η παραγγελία θα δοθεί μέχρι τέλος του έτους.

Για τα ναυπηγεία της Σύρου έχει ξεκινήσει νέος γύρος επενδύσεων και εκσυγχρονισμού του ναυπηγείου, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και τη ριζική αναδιάρθρωση με στόχο την πρωτοπορία τις επόμενες δεκαετίες.

Στην Ελευσίνα βρίσκεται σε εξέλιξη το πλάνο επενδύσεων του ναυπηγείου.

Στα επόμενα τρία χρόνια ο Όμιλος θα επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 250 – 300 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της ΟΝΕΧ οι δυο ναυπηγικές μονάδες αναπτύσσονται ως μια «ναυπηγική οικογένεια» και ως με παράδειγμα αναφέρουν την αλληλεγγύη ακόμα και μεταξύ σωματείων εργαζόμενων.

Στο μεταξύ, έτοιμη σύμφωνα με πληροφορίες είναι η γραμμή παραγωγής για κατασκευή κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και άλλων χωρών σε συνεργασία με τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, ενώ έτοιμη είναι η γραμμή παραγωγής για κατασκευή πλωτών ανεμογεννητριών.

Μαζί με την Panamax “Βιολάντω” της Σύρου ο όμιλος έχεις τις δυο μεγαλύτερες Panamax δεξαμενές στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες της ανατολικής Μεσογείου.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα