Νέα έκρηξη σε τάνκερ κοντά στις ακτές της Συρίας

Μια μικρή πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο ενός δεξαμενόπλοιου στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού Banias της Συρίας, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η πυρκαγιά σβήστηκε γρήγορα από το πλήρωμα χωρίς απώλειες.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι “Το τεχνικό σφάλμα συνέβη σε έναν από τους κινητήρες του δεξαμενόπλοιου κοντά στην ακτή … προκάλεσε μια μικρή πυρκαγιά και καπνό’’.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό FM Sham υπήρξε έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης, λίγες μέρες μετά από την πυρκαγιά στην οποία είχε ξεσπάσει ενώ το πλοίο ξεφόρτωνε το πετρέλαιο που μετέφερε.

Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο πετρελαίου της Συρίας ανακοίνωσε ότι οι πυροσβέστες έσβησαν πυρκαγιά σε ένα δεξαμενόπλοιο από το διυλιστήριο Μπάνια μετά από ύποπτη επίθεση από ένα drone που προερχόταν από την κατεύθυνση των υδάτων του Λιβάνου.

Στην παράκτια πόλη Μπάνιας στη Συρία υπάρχει διυλιστήριο, το οποίο μαζί με ένα άλλο στη Χομς, καλύπτει μεγάλο μέρος της εγχώριας ζήτησης σε ντίζελ, βενζίνη και άλλα πετρελαϊκά προϊόντα.

Η Συρία εξαρτάται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια από το Ιράν για πετρέλαιο, όμως η ενίσχυση των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης, της Συρίας και των συμμάχων τους καθώς και τα περιορισμένα αποθέματα της Δαμασκού σε ξένο συνάλλαγμα έχουν καταστήσει δύσκολη την απόκτηση επαρκών αποθεμάτων.

Διαβάστε ακόμα