Νέας Υόρκης: Επενδύσεις-μαμούθ 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας

Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul ανακοίνωσε μια «κορυφαία στο έθνος» επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Η επένδυση που ανακοινώθηκε θα υποστηρίξει την ανάπτυξη λιμένων, υποδομών παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας που απαιτούνται για τη διασφάλιση της θέσης της Νέας Υόρκης ως κόμβου για την αναπτυσσόμενη υπεράκτια αιολική βιομηχανία.

Το σχέδιο υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων της κυβερνήτη Hochul επιδιώκει την ανάπτυξη 4,3 γιγαβάτ (GW) ανανεώσιμης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, η οποία είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει σχεδόν 3 εκατομμύρια σπίτια της Νέας Υόρκης, αντιπροσωπεύοντας το ήμισυ του στόχου των 9 GW της Νέας Υόρκης για το 2035. Εάν πετύχει, ο στόχος θα υποστηρίξει περίπου 6.800 κατευθύνουν θέσεις εργασίας με υψηλή αμοιβή και οδηγούν σε συνδυασμένο οικονομικό αντίκτυπο 12,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλη την πολιτεία.

«Με αυτήν την επένδυση, η Νέα Υόρκη θα οδηγήσει το έθνος στην υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας, δημιουργώντας πράσινες θέσεις εργασίας για τους Νεοϋορκέζους και τροφοδοτώντας το μέλλον μας για την καθαρή ενέργεια», δήλωσε η κυβερνήτης Hochul. «Είμαι περήφανη που κάνω τη Νέα Υόρκη ηγέτη στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του υπεράκτιου ανέμου για να τροφοδοτήσουμε την οικονομία μας προς τα εμπρός και να επιτύχουμε τους φιλόδοξους κλιματικούς μας στόχους».

Η Αρχή Ενεργειακής Έρευνας και Ανάπτυξης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης θα ανακοινώσει την επόμενη υπεράκτια προμήθεια αιολικής ενέργειας το 2022, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε τουλάχιστον 2 GW νέων έργων. Για να υλοποιηθεί ένα υπεράκτιο αιολικό δίκτυο ικανό να μεταφέρει τουλάχιστον 6 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας απευθείας στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι κρατικές υπηρεσίες θα διεξαγάγουν Μελέτη Καλωδιακού Διαδρόμου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για τον εντοπισμό στρατηγικών υπεράκτιων αιολικών διαδρόμων και την πρόσβαση σε βασικά σημεία διασύνδεσης με το δίκτυο.

Βασιζόμενη στην επιτυχία του βραβευμένου Master Plan της Νέας Υόρκης Offshore Wind, η NYSERDA θα ξεκινήσει ένα νέο «Master Plan 2.0: Deep Water», για να ξεκλειδώσει περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Η Νέα Υόρκη πρόκειται να ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου υπεράκτιου αιολικού έργου της πολιτείας, του South Fork Wind Farm, στις αρχές του 2022. Το Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανού (BOEM) ολοκλήρωσε την περιβαλλοντική του ανασκόπηση του προτεινόμενου έργου South Fork Wind τον Αύγουστο, οδηγώντας σε ομοσπονδιακή έγκριση τον Νοέμβριο και καθιστώντας το το δεύτερο υπεράκτιο αιολικό έργο εμπορικής κλίμακας στις Ηνωμένες Πολιτείες που κέρδισε ομοσπονδιακή έγκριση.

Το έργο South Fork Wind των 130 μεγαβάτ θα βρίσκεται περίπου 19 μίλια νοτιοανατολικά του Block Island του Ρόουντ Άιλαντ και 35 μίλια ανατολικά του Montauk Point της Νέας Υόρκης. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 340 θέσεις εργασίας και να παρέχει αρκετή ενέργεια για περίπου 70.000 σπίτια.

Διαβάστε ακόμα