Νότια Αφρική: 14 ναυτικοί φορτηγού πλοίου βρέθηκαν θετικοί κορωνοϊό

Θετικοί στο κορωνοϊό βρέθηκαν 14 ναυτικοί ενός φορτηγού πλοίου -προερχόμενο από την Ινδία – στη Νότια Αφρική.
Να σημειωθεί ότι αριθμό ρεκόρ θανάτων από covid-19 κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο η Ινδία, μία ημέρα αφού ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και έγινε η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ που καταγράφει τόσες μολύνσεις παγκοσμίως.
Πρόσφατα, λόγω της αύξησης των περιπτώσεων Covid-19 στην Ινδία, ορισμένες χώρες έχουν απαγορεύσει την είσοδο στα μέλη του πληρώματος που έχουν ταξιδέψει σε αυτή.

Προς το παρόν, η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει αρχίσει να παρακολουθεί όλους εκείνους που έχουν έρθει σε επαφή με το πλοίο ενώ αυτό παραμένει σε απομόνωση. Έχουν ενημερωθεί αυστηρά να μην επιτρέψουν σε κανέναν να εισέλθει ή να εγκαταλείψει το πλοίο, αποκάλυψε η Λιμενική Αρχή της Νότιας Αφρικής. Το πλοίο έφτασε στο Ντέρμπαν την Κυριακή.

Ένας από τους μηχανικούς του πλοίου πέθανε από καρδιακή προσβολή, ενώ στους υπόλοιπους διατάχθηκε να είναι απομονωμένοι καθώς ξεκινά η διαδικασία εντοπισμού όλων των πιθανών επαφών. Από την Κυριακή, 200 λιμενεργάτες εργάστηκαν για να εκφορτώσουν τους 3000 τόνους ρυζιού που μεταφέρονται με πλοίο, αποκάλυψε αξιωματούχος του λιμένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας φιλιππινέζος, μέλος του πληρώματος, είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, προερχόμενος από την Ινδία.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας της Νοτίου Αφρικής Zweli Mkhize διαβεβαίωσε ότι το στέλεχος του διπλού μεταλλάγματος δεν έχει φτάσει στη Νότια Αφρική και ότι το περιστατικό με το φορτηγό πλοίο αντιμετωπίζεται σωστά.

Διαβάστε ακόμα