Ο Γιώργος Προκοπίου τιμήθηκε με το Cyprus Maritime Award για την πολυετή στήριξη του κυπριακού νηολογίου

Με το βραβείο Cyprus Maritime Award τιμήθηκε το βράδυ της Κυριακή ο Γιώργος Προκοπίου για την σημαντική του στήριξη στο κυπριακό νηολόγιο,στο πλαίσιο της δεξίωσης για την έναρξη του Maritime Cyprus Conference.

Πρόκειται για συνέδριο με διεθνή εμβέλεια που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Κύπρο από το 1994 και προσελκύει πολλές εκατοντάδες κόσμου όπου γίνονται συζητήσεις για όλα τα κορυφαία θέματα που απασχολούν τη βιομηχανία.

Τον Γιώργο Προκοπίου ανακοίνωσε και προλόγισε η πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου και νυν πρόεδρος της Επιτροπής του βραβείου Cyprus Maritime Award, ενώ το βραβείο το απένειμε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσία της υφυπουργού ναυτιλίας της Κύπρου Μαρίνας Χατζημανώλη και του προέδρου της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών Ανδρέα Χατζηγιάννη και του Πόλυ Βάσου Χατζηιωάννου.

Όπως ανέφερε η Νατάσα Πηλίδου: «είναι μεγάλη μου τιμή να ανακοινώσω ότι το βραβείο απονέμεται στο κο Γιώργο Προκοπίου μια πραγματικά μεγάλη φυσιογνωμία της διεθνούς ναυτιλίας.

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει μία μακρά και ουσιαστική συμβολή:

-στη ανάπτυξη του κυπριακού νηολογίου τόσο σε χωρητικότητα όσο και σε ποιότητα

-στην ουσιαστική προβολή της κυπριακής ναυτιλίας διεθνώς

-στην ναυτική εκπαίδευση και στήριξη του ναυτικού επαγγέλματος για τη Κύπρο.

Τα πλοία του κυρίου Προκοπίου εκπροσωπούν το 3,5% του κυπριακού νηολογίου με μέσο όρο ηλικίας τα πέντε έτη. Ήταν ο πρώτος πλοιοκτήτης που ενέγραψε στο κυπριακό νηολόγιο πέντε υπερσύγχρονα-state of the art- ice class πλοία μεταφοράς LNG.»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Προκοπίου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το βραβείο αυτό είναι αφιερωμένο στη Γλυφάδα, εκεί όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Εκεί ερωτεύτηκα τη θάλασσα και έμαθα ότι η θάλασσα ενώνει ηπείρους, πολιτισμούς και τους ανθρώπους.

Δυστυχώς δεν έχει γίνει κατανοητό ότι ο μόνος τρόπος για να έχουμε ευημερία και να λύνουμε τα θέματα που μας απασχολούν είναι η συνεργασία και ο δημιουργικός και καλόπιστος διάλογος. Η ελληνόκτητη ναυτιλία ,το μεγάλο διπλωματικό εργαλείο του ελληνισμού έχει τη δυνατότητα να εξομαλύνει επιθετικές συμπεριφορές.

Μετά από 72 χρόνια που που ασχολούμαι με τη ναυτιλία μπορώ να πω ότι έκανα το χόμπι μου. Και έχω μετανιώσει για όσα δεν έχω κάνει, και όχι για ότι έχω κάνει. Ελπίζω και προσεύχομαι ο Θεός να μου δώσει χρόνια ώστε να μπορέσω να κάνω πραγματικότητα όσα ονειρεύομαι.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σύζυγό μου Αλεξάνδρα και στις τέσσερις κόρες κόρες μου Ελίζα, Ιωάννα, Μαρίνα και Μαρί-Έλενα που αγάπησαν τον δρόμο που ακολούθησα και σήμερα ακολουθούν παράλληλη πορεία.»

Ο Πόλυς Βάσου Χατζηιωάννου με αφορμή τη βράβευση του Γιώργου Προκοπίου, μιλώντας στο newmoney ανέφερε για την κυπριακή ναυτιλία αλλά και για το Cyprus Maritime Conference: «Υπάρχει δυναμική. Οι πλοιοκτήτες αρχίζουν και στηρίζουν το κυπριακό νηολόγιο. Όπως βλέπετε απόψε συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 1.000 παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας για ένα ναυτιλιακό συνέδριο και βλέπετε και πόσο καλά έχει οργανωθεί απο στελέχη του υφυπουργείου ναυτιλίας και όχι από ιδιώτες. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος ως Κύπριος που έχουμε τόσο ικανά στελέχη.

Με τη Ελλάδα υπάρχει συνεργασία. Το κυπριακό νηολόγιο πρέπει να είναι το εναλλακτικό νηολόγιο των Ελλήνων Εφοπλιστών. Υπάρχουν και άλλες σημαίες αλλά η πιο ποιοτική μετά την ελληνική είναι η κυπριακή και πιστεύω ότι έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια.»

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο Θανάσης Μαρτίνος,ο απερχόμενος γγ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού-ΙΜΟ, Κιμ Τακ, ο νεοεκλεγείς γγ του ΙΜΟ, Αρσένιο Ντόνιο Ντομίνγκες Βελάσκε, που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1-1-2024 ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων, Φίλιππος Φίλης, η πρόεδρος της WISTA International, Ελπη Πετράκη, η τέως πρόεδρος Δέσποινα Θεοδοσίου, ο Πέτρος Παππάς, ο Εμάνουελ Γκριμάλντι, η Σουζάνα Λασκαρίδη, η Μαρία Χατζηιωάννου, ο Νίκος Χατζηιωάννου, ο Αριστείδης Πίττας και ο Γιώργος Τσαβλίρης.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα