«Η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα που αποφασίζει με επιτροπες που απαρτιζονται απο φίλους φίλων»

grimaldi

Στην Ελούντα πραγματοποιείται, φέτος, το ετήσιο διεθνές συνέδριο του ομίλου Γκριμάλντι (ΧVIII Euromed Convention» From land to sea»), το οποίο ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται ως και τις 5 Οκτωβρίου.

Στο συνέδριο, που γίνεται στο ξενοδοχείο Elounda Bay Palace, το “παρών” δίνουν οι υπουργοί Ναυτιλίας Ελλάδας και Ιταλίας. Αφορά σε δύο θεματικές ενότητες, αφενός ένα ντιμπέιτ για την παρούσα κατάσταση της Ελλάδας και τον ελληνικό στόλο των Μινωικών Γραμμών και το δευτερο μερος έχει να κάνει με το περιβάλλον.

Έμφαση δόθηκε στις επενδυσεις στο στόλο της εταιρείας, συμφωνα με τους νεους κανονισμους για το περιβάλλον. Στις επενδύσεις αυτές περιλαμβάνονται η αναβαθμιση των συστηματων συντηρησης και η αλλαγη στις προπέλες των πλοίων.

Συνέντευξη τυπου παραχώρησε ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας των Μινωικών κ. Γκριμάλντι.

Σχετικά με το θέμα της πιθανής καθιέρωσης ακτοπλοϊκής γραμμής από Πειραια για Χανιά, ο ίδιος επισήμανε οτι η ελλαδα ειναι η μονη χωρα στην Ευρωπη που αποφασίζει με επιτροπες που – όπως είπε – απαρτιζονται απο “φίλους φίλων”!

“Εκκρεμεί δικαστήριο στις Βρυξέλλες και θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Εχω ελευθερία να δρομολογήσω τη γραμμή όποτε θέλω. Γιατί να ζητήσω άδεια;”, αναρωτήθηκε ο κ. Γκριμάλντι.

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε για τις επενδύσεις στη χώρα μας, απάντησε ότι δε μετανιωνει και δήλωσε ευχαριστημένος.

“Ειδικά τώρα που τα πράγματα βελτιώνονται, θέλουμε να κάνουμε κι άλλα”, τόνισε.

Από την πλευρά του ο Δ/νων Σύμβουλος των Μινωϊκών Γραμμών, κ. Αντώνης Μανιαδάκης, αφού ευχαρίστηκε τον κ. Γκριμάλντι για την παρουσία του στην Κρήτη με αφορμή τα 40α γενέθλια της εταιρείας, επισήμανε ότι παρά τις απώλειες και τη ζημία για τον ναυτιλιακό κλάδο τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, τώρα που η ελληνική οικονομία φαίνεται να πηγαίνει καλυτερα και να αναπτύσσεται ξεπερνώντας τα εμπόδια του παρελθόντος, υπάρχει η γενικότερη ελπίδα και αυξημένες προσδοκίες ότι θα αρχίσει μία περίοδος ανασυγκρότησης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στις προκλήσεις του παρελθόντος και στις μελλοντικές δυνατότητες.

cretalive.gr

Διαβάστε ακόμα