Ο νέος προηγμένος εξομοιωτής πλοήγησης K-Sim Navigation!

Η Kongsberg Maritime παρουσίασε τον τελευταίας γενιάς προσομοιωτή γέφυρας πλοίου, Κ-Sim Navigation, που πληροί τις απαιτήσεις του πιο απαιτητικού προγράμματος εκπαίδευσης πλοήγησης για εμπορικά, υπεράκτια και πολεμικά πλοία. Σχεδιασμένο για μελλοντικής χρήσης προηγμένη και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική προσομοίωση, το K-Sim Navigation βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα τεχνολογίας αιχμής που επιτρέπει πιο ρεαλιστικά σενάρια κατάρτισης και βελτιωμένα οφέλη των χρηστών τόσο για τους εκπαιδευτές όσο και για τους μαθητές.

Το K-Sim Navigation διαθέτει μια προηγμένη φυσική μηχανή και μια τελευταίας τεχνολογίας υδροδυναμική μοντελοποίηση, που επιτρέπει σε πλοία, αντικείμενα και εξοπλισμό να συμπεριφέρονται και να αλληλεπιδρούν όπως και στην πραγματική ζωή. Για να ενισχύσει περαιτέρω το ρεαλισμό, ένα εξελιγμένο νέο οπτικό σύστημα περιλαμβάνεται, φέρνοντας στη ζωή σκεύη και αντικείμενα σε όλες τις πιθανές καιρικές συνθήκες.

Το αποτέλεσμα αυτών των βελτιώσεων είναι, σύμφωνα με τον Terje Heierstad, διευθυντή της Kongsberg Maritime Simulation “μια απόλυτα καθηλωτική και βέλτιστης ποιότητας εμπειρία προσομοίωσης. Είναι ένα σημαντικό βήμα στη θαλάσσια προσομοίωση. Ο ναυτιλιακός τομέας δεν παραμένει σε ακινησία, ούτε κι εμείς. Χρησιμοποιώντας τα 40 χρόνια εμπειρίας προσομοίωσης, στόχος μας ήταν να πάμε την προσομοίωση γέφυρας πλοίου στο επόμενο επίπεδο”.

Το K-Sim Navigation έχει αναπτυχθεί με την εμπειρία του χρήστη σταθερά στο επίκεντρο. Εκτός από το ρεαλιστικό περιβάλλον για τους μαθητές, οι εκπαιδευτές επωφελούνται από ένα βραβευμένο (από το Συμβούλιο Σχεδιασμού της Νορβηγίας) σύστημα διδασκαλίας που σχεδιάστηκε για να διευκολύνει την ευκολία χρήσης. Διαθέτει μια σειρά διαισθητικών και σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων που χρησιμοποιούν ένα διαδραστικό γράφημα ECDIS (Ηλεκτρονικά Συστήματα Απεικόνισης Χαρτών και Πληροφοριών) ως σημείο εκκίνησης με drag & drop λειτουργίες για τη δημιουργία ασκήσεων. Το σύστημα διδασκαλίας περιλαμβάνει επίσης την αυτόματη καταγραφή και ένα προηγμένο σύστημα αξιολόγησης για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής κατάρτιση και την ανάδραση με τους εκπαιδευόμενους.

“Οι εκπαιδευτές είναι πιθανότατα ο βασικός κρίκος στο εκπαιδευτικό σύστημα αξιών, έτσι θελήσαμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα πιο προηγμένα εκπαιδευτικά σενάρια, με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και την ευχρηστία”, εξηγεί ο Heierstad. “Η ευελιξία είναι επίσης ζωτικής σημασίας, δίνοντας στους εκπαιδευτές τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις παραμέτρους της άσκησης πριν και κατά τη διάρκεια των προσομοιώσεων για να παρέχεται η καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης για κάθε ξεχωριστό μαθητή”.

Η γέφυρα πλοήγησης K-Sim

Η ευελιξία του K-Sim Navigation συμπεριλαμβάνει και το harware, με ένα πλήρως επεκτάσιμο εύρος διαθέσιμων επιλογών – από ένα επιτραπέζιο σύστημα βασισμένο σε PC, μέχρι έναν συνολικής χρήσης προσομοιωτή γέφυρας. Το σύστημα, που βασίζεται στην ίδια τεχνολογική πλατφόρμα με τον πρωτοπόρο στην αγορά προσομοιωτή Κ-Sim Offshore, μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε άλλους προσομοιωτές της Kongsberg Maritime (συμπεριλαμβανομένων γερανών και υπεράκτιων) για να καταστεί δυνατή μια ολοκληρωμένη σειρά εκπαιδευτικών σεναρίων.

prohgmenos-eksomiwths-K-Sim-Navigation-ths-Kongsberg1

Έχοντας ήδη εγκριθεί με βάση τα πρότυπα DNV GL Class-A, το K-Sim Navigation επιτρέπει στις ναυτιλιακές σχολές και ακαδημίες να επεκτείνουν διαθέσιμο χαρτοφυλάκιό των μαθημάτων τους, ενώ, επιπλέον, τους παρέχει το αναγκαίο ελεγχόμενο περιβάλλον που είναι απαραίτητο για την ανάληψη πολύτιμων ερευνητικών έργων.

“Πιστεύουμε ότι η νέα λειτουργικότητα και ο ρεαλισμός που έχουμε αναπτύξει για το K-Sim Navigation είναι ένα ουσιαστικό δομικό στοιχείο για την ενίσχυση των ναυτιλιακών δεξιοτήτων και έτσι παρέχεται ένας ασφαλής και αξιόπιστος χειρισμός πλοίου. Ο οποίος, τελικά, είναι αυτός για τον οποίο γίνεται η όλη θαλάσσια προσομοίωση”, καταλήγει ο Heierstad.

Διαβάστε ακόμα