Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Superfast στα Κατάπολα (Video + Photos)

Στο τελευταίο ταξίδι για φέτος, ο αποχαιρετισμός του πλοίου συγκίνησε επιβάτες και νησιώτες που για πρώτη φορά είδαν ένα τεράστιο καράβι να βγαίνει από το λιμάνι με όπισθεν σαν να υποκλίνεται στο νησί !

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015.

Στο λιμάνι των Καταπόλων καταπλέει το πλοίο SUPERFAST. Aυτοκίνητα και κόσμος επιβιβάζονται. Είναι το τελευταίο δρομολόγιο για αυτό το καλοκαίρι και το καλύτερο για το νησί (αναχωρεί στις 16:00 και σε πεντέμισι ώρες καταπλέει στον Πειραιά χωρίς να κάνει στάση σε άλλο λιμάνι.

Γι’αυτό και ο κόσμος που ξέρει το προτιμά από άλλα πλοία γιατι εκτός από γρήγορο είναι το μεγαλύτερο, 200 μέτρα περίπου, και το πιο αξιόλογο πλοίο που έρχεται στο νησί μας, και έχει και τον καλύτερο καπετάνιο αφού το άραγμα του τεράστιου πλοίου για το λιμάνι μας γίνεται σε λίγα λεπτά και αυτό δείχνει πόσο μάγκας είναι ο καπετάνιος και το πλήρωμα του, και όλα αυτά εμπνέουν εμπιστοσύνη στον κόσμο που ταξιδεύει.

Στο χθεσινό, τελευταίο ταξίδι για φέτος ο αποχαιρετισμός του πλοίου συγκίνησε επιβάτες και νησιώτες που για πρώτη φορά είδαν ένα τεράστιο καράβι να βγαίνει από το λιμάνι με όπισθεν σαν να υποκλίνεται στο νησί !

Να σφυράει χαρμόσυνα για αρκετές φορές και να χαιρετάει κατοίκους και νησί που το τίμησαν αυτό το καλοκαίρι !

Πάντοτε λέμε ότι τα καράβια έχουν ψυχή αφου για τους νησιώτες η σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά είναι η βάση για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ευημερία τους και αυτό μας έδειξε το SUPERFAST.

Σαν να ηταν ένας ζωντανός οργανισμός βγήκε από το λιμάνι με την όπισθεν όπως όταν θέλεις να χαιρετίσεις φίλους που αγαπάς, δεν γυρίζεις την πλάτη. Όμως όταν βλέπεις ένα τεράστιο πλοίο να χαιρετάει ιπποτικά, ευγενικά δεν μπορείς να μην συγκινηθείς.

Και αυτό είδαμε στους ανθρώπους του νησιού μας που έβγαιναν από τα μαγαζιά και χαιρετούσαν το πλοίο που έφευγε. Όλα αυτά βέβαια οφείλονται στον καλό καπετάνιο του πλοίου και στο πλήρωμα, τους οποίους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα καλά ταξίδια και ήρεμες θάλασσες και καλή αντάμωση του χρόνου το καλοκαίρι.

Αντώνης Βεκρής

Φωτο:http://www.amorgos-news.gr
Φωτο:http://www.amorgos-news.gr
superfast_katapola_
Φωτο:http://www.amorgos-news.gr

amorgos-news.gr

Διαβάστε ακόμα