Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση

merchant_marine_academy

Tο Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα νομοθετήματα που έδωσε σε διαβούλευση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, προωθώντας την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δίνοντας στη δημόσια διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και σχέδια Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με τις ΝΕΚΕ (Ναυτική Επαγγελματική Κατάρτιση και Επιμόρφωση), προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης.

Η προσπάθεια αυτή του Υπουργείου, γίνεται μάλιστα εν κρυπτώ, αφού η ανάρτηση για δημόσια διαβούλευση των νομοθετημάτων δεν ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου και υλοποιείται με διαδικασία εξπρές, καθώς διήρκεσε μόλις πέντε ημέρες (22 – 27 Οκτωβρίου).

Η ανάρτηση των συγκεκριμένων νομοθετημάτων, αποτελεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Υπουργός Ναυτιλίας έναντι των εφοπλιστών, μετά την πρόσφατη συνάντησή τους. Ο τελικός στόχος υλοποίησης αυτής της πολιτικής είναι γνωστός, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, έτσι ώστε οι εφοπλιστές να έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το ναυτεργατικό δυναμικό, τόσο σε ότι αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο και στον αριθμό, κυρίως των αξιωματικών, ώστε να μειωθούν οι αμοιβές τους.

Η δημόσια ναυτική εκπαίδευση, διασφαλίζει ότι όλοι οι νέοι και οι νέες, θα έχουν ισότιμη πρόσβαση σε αυτή, η αναβάθμισή της είναι επιτακτική ανάγκη και αποτελεί προτεραιότητα της ναυτιλιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.»

Διαβάστε ακόμα