Οι Έλληνες εφοπλιστές κατηγορούν τις κυβερνήσεις για την αποτυχία αναγνώρισης των ναυτικών σαν key workers

Οι Έλληνες εφοπλιστές που εδρεύουν στο Λονδίνο κατηγορούν τις κυβερνήσεις και τος ρυθμιστικές αρχές επειδή δεν αναγνώρισαν τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ναυτικοί και το ναυτιλιακό προσωπικό στη διασφάλιση ότι το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζεται σε αυτήν την δύσκολη και ταραχώδη εποχή που διανύουμε.

Το προηγούμενο έτος υπήρξε ταραχώδες για τους αφανείς ήρωες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, τους ναυτικούς και το προσωπικό στην στεριά, καθώς συνέχισαν να κάνουν τη δουλειά τους αόρατα και ανιδιοτελή, είπε ο Χαράλαμπος Φαφαλιός, πρόεδρος της GSCC «παρά το γεγονός ότι ούτε οι κυβερνήσεις ούτε οι ρυθμιστικές αρχές έχουν κάνει αρκετά για να αναγνωρίσουν τη σημασία των ναυτικών».

«Τους τελευταίους 12 μήνες ο κόσμος αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη πανδημία σε πάνω από 100 χρόνια», και αυτό «είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες ζωής και διατάραξε την ομαλότητα της καθημερινής μας ύπαρξης», δήλωσε ο κ. Φαφαλιός στον πρόλογο του στην ετήσια έκθεση για το GSCC 2020 / 2021.

Ο κ. Φαφαλιός είπε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γιατροί, νοσηλευτές, επιστήμονες αγωνίστηκαν με τόλμη για να βοηθήσουν τα δεινά και να δημιουργήσουν μυριάδες εμβόλια που έχουν αρχίσει να βοηθούν ώστε α ξεπεραστεί αυτό το τρομακτικό γεγονός. Ταυτόχρονα, οι ναυτικοί και το προσωπικό της ξηράς έχουν διασφαλίσει ότι το παγκόσμιο εμπόριο δεν θα διαταραχθεί.

Είπε ότι ούτε οι κυβερνήσεις ούτε οι ρυθμιστικές αρχές θεωρούν ότι οι ναυτικοί είναι απαραίτητοι ή βασικοί εργαζόμενοι που τους δίνουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό ή τους επέτρεψαν να επιβιβαστούν ή να αποβιβαστούν εύκολα από πλοία σε όλο τον κόσμο. «Εξίσου απογοητευτική είναι η απαγόρευση των ναυτικών από ορισμένα έθνη να έχουν πρόσβαση στην στεριά για υγειονομικούς και ιατρικούς λόγους», δήλωσε ο Φαφαλιός.

«Πολύ λίγες χώρες ή λιμάνια επιτρέπουν ένα στους ναυτικούς να μπαρκάρουν ή να ξεμπαρκάρουν από πλοία και υπάρχει μικρή σταθερότητα στο πού και πότε τα πληρώματα μπορούν να αλλάξουν ελπίζοντας ότι σε αντάλλαγμα οι κυβερνήσεις θα επιδείξουν ευελιξία στο χρονικό διάστημα που τα πληρώματα θα παραμείνουν στα πλοία.»

Διαβάστε ακόμα